Ingredienser
-
4 tykke svinekoteletter
-
Kebab-marinade
-
1 lille løg
-
2 fed hvidløg
-
3 spsk. olivenolie
-
1 spsk. citronsaft
-
2 tsk. spidskommen
-
1 tsk. korianderfrø
-
1 tsk. paprika
-
1 tsk. oregano
-
1 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
Et par ord om vores opskrift
Ja ja ja, vi ved det godt: At kalde svinekød for kebab er temmelig ufølsomt over for mange muslimer, hvis hjemlande har udviklet den dejlige spise – med halal (tilladte) kødtyper som okse og lam.
Undskyld! Men opfat det venligst som et udtryk for beundring…
Vi kunne også kalde det marinerede kød for gyros, shawarma eller döner. Kært barn har mange navne.
Se også vores opskrifter på autentisk shawarma og traditionel gyros
Lidt utraditionelt vælger vi at lægge de hele svinekoteletter i den gode kebab-marinade. Du kan naturligvis også bruge svinesmåkød eller andre mindre stykker kød, som vil tage mere smag af marinaden. Fordelen ved at marinere – og grillstege – større stykker kød som koteletter er, at kødet bliver mere saftigt.
Når de kebab-marinerede koteletter er grillet, kan du naturligvis spise dem, som de er. Fx med en frisk kold kartoffelsalat til.
Du kan også skære koteletterne i tynde skiver og bruge dem som kebabkød i en stabel hjemmebagte pitabrød – sammen med en græsk salat og myntedressing.
Hvis det skal være lidt hot, ligesom hos din lokale kebab-snedker, kan du dryppe med en smule af verdens nemmeste chiliolie eller en halvstærk chiliolie med tomat.
Ingredienser
4 tykke svinekoteletter | |
Kebab-marinade |
|
1 lille løg | |
2 fed hvidløg | |
3 spsk. olivenolie | |
1 spsk. citronsaft | |
2 tsk. spidskommen | |
1 tsk. korianderfrø | |
1 tsk. paprika | |
1 tsk. oregano | |
1 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Riv løg og hvidløg, knus krydderierne og rør marinaden sammen |
2
Færdig
|
Dæk koteletterne med marinade på begge sider og stil køligt i mindst 2 timer, gerne helt op til 48 timer |
3
Færdig
|
Skrab lidt af marinaden af før grillning, så den ikke brænder på |
4
Færdig
|
Grill koteletterne i 2 tempi - først 7-8 minutter ved indirekte varme, dernæst 1-2 minutter på hver side direkte over de glødende kul |
5
Færdig
|
Spis kebab-koteletterne hele eller skær i tynde skiver og put i pitabrød med salat og myntedressing |