Opskrift: Grillede koteletter som kebab
Tilbehør: Pitabrød, græsk salat og myntedressing

0 0
Opskrift: Grillede koteletter som kebab

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
4 tykke svinekoteletter
Kebab-marinade
1 lille løg
2 fed hvidløg
3 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
2 tsk. spidskommen
1 tsk. korianderfrø
1 tsk. paprika
1 tsk. oregano
1 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager

Ingredienser

  • Kebab-marinade

Et par ord om vores opskrift

Del

Ja ja ja, vi ved det godt: At kalde svinekød for kebab er temmelig ufølsomt over for mange muslimer, hvis hjemlande har udviklet den dejlige spise – med halal (tilladte) kødtyper som okse og lam.

Undskyld! Men opfat det venligst som et udtryk for beundring…

Vi kunne også kalde det marinerede kød for gyros, shawarma eller döner. Kært barn har mange navne.

Se også vores opskrifter på autentisk shawarma og traditionel gyros

Lidt utraditionelt vælger vi at lægge de hele svinekoteletter i den gode kebab-marinade. Du kan naturligvis også bruge svinesmåkød eller andre mindre stykker kød, som vil tage mere smag af marinaden. Fordelen ved at marinere – og grillstege – større stykker kød som koteletter er, at kødet bliver mere saftigt.

Når de kebab-marinerede koteletter er grillet, kan du naturligvis spise dem, som de er. Fx med en frisk kold kartoffelsalat til.

Du kan også skære koteletterne i tynde skiver og bruge dem som kebabkød i en stabel hjemmebagte pitabrød – sammen med en græsk salat og myntedressing.

Hvis det skal være lidt hot, ligesom hos din lokale kebab-snedker, kan du dryppe med en smule af verdens nemmeste chiliolie eller en halvstærk chiliolie med tomat.

Ingredienser

Antal personer:
4 tykke svinekoteletter
Kebab-marinade
1 lille løg
2 fed hvidløg
3 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
2 tsk. spidskommen
1 tsk. korianderfrø
1 tsk. paprika
1 tsk. oregano
1 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
3 fra 7 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Riv løg og hvidløg, knus krydderierne og rør marinaden sammen

2
Færdig

Dæk koteletterne med marinade på begge sider og stil køligt i mindst 2 timer, gerne helt op til 48 timer

3
Færdig

Skrab lidt af marinaden af før grillning, så den ikke brænder på

4
Færdig

Grill koteletterne i 2 tempi - først 7-8 minutter ved indirekte varme, dernæst 1-2 minutter på hver side direkte over de glødende kul

5
Færdig

Spis kebab-koteletterne hele eller skær i tynde skiver og put i pitabrød med salat og myntedressing

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Glutenfri vegansk pizzabund af quinoa
forrige
Opskrift: Glutenfri vegansk pizzabund af quinoa
Malaysisk curry med mørbrad og blomkål
næste
Opskrift: Malaysisk curry med mørbrad og blomkål
Glutenfri vegansk pizzabund af quinoa
forrige
Opskrift: Glutenfri vegansk pizzabund af quinoa
Malaysisk curry med mørbrad og blomkål
næste
Opskrift: Malaysisk curry med mørbrad og blomkål

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here