Opskrift: Tyrkisk linsesuppe – kirmizi mercimek corbasi

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2 løg
2 fed hvidløg
2 stængler blegselleri
2 bagekartofler
1 gulerod
3 spsk. olie
2 dl røde linser
1 liter grøntsagsbouillon
2 tsk. paprika
2 tsk. oregano
2 tsk. tørret mynte
0.5 tsk. chiliflager
0.5 tsk. salt

Opskrift: Tyrkisk linsesuppe – kirmizi mercimek corbasi

med paprika, oregano og tørret mynte

En velsmagende, mættende og virkelig billig suppe

Tilhører:
  • Billig mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Nu skal du ikke tro, at linsesuppe er et nymodens påfund, som vi lige pludselig skal begynde at spise, fordi hele verden er ved at blive veganere og vegetarer.

Næh nej, linsesuppe var en stor delikatesse i Grækenland hundreder af år før Kristi fødsel. Linsesuppe er nævnt i biblen. Og linsesuppe er i dag en udbredt og elsket ret på Balkan, Nordafrika, Central- og Østeuropa, Asien, Mellemøsten og på det indiske subkontinent.

De krydderiglade tyrkere har naturligvis deres egen elskede linsesuppe – kirmizi mercimek corbasi – som nydes af alle, høj som lav, i det store land, hvor Europa og Asien mødes i skøn samdrægtighed.

Tyrkisk rød linsesuppe er utroligt nemt at lave, og det er oven i købet en både sund og billig ret. Du kan servere suppen som forret eller hovedret, som det nu passer dig.

Skal det være ægte vegansk, kan du lave din egen veganske bouillon at koge suppen på. Det er også virkelig nemt.

Du kan lave en sjov og eksotisk menu ved at servere den populære, tyrkiske yoghurtdrik ayran til – og måske nogle lækre fladbrød til at dryppe i linsesuppen.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Rens grøntsagerne, skær i mindre stykker og steg blanke i olien

2
Færdig

Tilsæt resten af ingredienserne og småkog 30 minutter under låg

3
Færdig

Blend suppen glat

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 800 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Sprød og lækker selleribøf i ovn
forrige
Opskrift: Sprød og lækker selleribøf i ovn
Opskrift: Grønkålssalat med 3 slags æble
næste
Opskrift: Grønkålssalat med 3 slags æble
Opskrift: Sprød og lækker selleribøf i ovn
forrige
Opskrift: Sprød og lækker selleribøf i ovn
Opskrift: Grønkålssalat med 3 slags æble
næste
Opskrift: Grønkålssalat med 3 slags æble

Tilføj Din Kommentar