Opskrift: Grønkålssalat med 3 slags citrus
- æbler, honning og ingefær

0 0
Opskrift: Grønkålssalat med 3 slags citrus

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
200 g grønkål
0.5 pomelo
1 appelsin
1 æble
1 rødløg
2 gulerødder
75 g valnødder
Dressing
1 appelsin, saft og skal
1 citron, saft og skal
4 spsk. rapsolie
2 spsk. honning
25 g ingefær, revet
0.5 tsk. salt

Sund, sund, sund – og fuld af skønne smage

Tilhører:
  • Sund mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Dressing

Et par ord om vores opskrift

Del

Der kan skrives bøger om, hvor sundt det er at spise grønkål (især rå grønkål). I Danmark er grønkål en af de grøntsager, der gennem århundreder har bragt os helskindede gennem de lange vintre, på grund af sit høje indhold af C-vitamin. Grønkål er desuden rigt på calcium, der styrker knoglerne.

Førende hjerneforskere tilskriver grønkål egenskaber, der styrker vores mentale kapacitet, og kalder det en ideel ’brain food’ – i godt selskab med bær, kakao og fed fisk.

I denne opskrift på grønkålssalat har vi tilføjet 3 forskellige slags citrus (citron, appelsin og pomelo), som foruden at smage vidunderligt er sprængfyldte med C-vitaminer. Farvel forkølelse!

Også den friske ingefær i dressingen giver dit immunforsvar et boost, selv om vi beskæmmet må tilstå, at den knortede rod mest er med for smagens skyld.

I det hele taget har vi kælet meget for smagen i vores dressing til grønkålsslat. For hånden på hjertet: Rå grønkål er ikke så pokkers spændende at spise i sig selv. Snarere tørt og anonymt. Derfor skal der altså knald på dressingen. God fordøjelse!

Ingredienser

Antal personer:
200 g grønkål
0.5 pomelo
1 appelsin
1 æble
1 rødløg
2 gulerødder
75 g valnødder
Dressing
1 appelsin, saft og skal
1 citron, saft og skal
4 spsk. rapsolie
2 spsk. honning
25 g ingefær, revet
0.5 tsk. salt
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Skyl grønkålen grundigt, riv den af stokkene og hak fint

2
Færdig

Befri kødet i pomelo og appelsin for hvide hinder og skær i mundrette stykker

3
Færdig

Skær æble, løg og gulerødder i mundretter stykker og bland i salaten sammen med valnødder

4
Færdig

Rør dressingen sammen og vend grundigt i salaten

5
Færdig

Grønkålssalaten kan sagtens tåle at stå flere timer uden at blive kedelig

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Avocadocreme med røget laks
forrige
Opskrift: Avocadocreme med røget laks
Opskrift: Laksebøffer en papilotte med tomat relish
næste
Opskrift: Laksebøffer ‘en papilotte‘ med tomat relish
Opskrift: Avocadocreme med røget laks
forrige
Opskrift: Avocadocreme med røget laks
Opskrift: Laksebøffer en papilotte med tomat relish
næste
Opskrift: Laksebøffer ‘en papilotte‘ med tomat relish

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here