Ingredienser
-
2 skiver rugbrød
-
2 flotte skiver røget laks
-
0.5 bdt. koriander
-
Avocadocreme
-
2 avocadoer
-
2 spsk. græsk yoghurt
-
2 spsk. limesaft
-
0.5 tsk. salt
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Avocado smager bare GODT, uanset hvordan du serverer den fede, sunde frugt. Du kan spise den, som den er med et stænk citron, du anrette den som avocadomadder på ristet rugbrød, du kan bruge avocado i smoothies og is – og du kan mose avocadoen til en creme og servere med fx rejer eller røget laks.
Se også vores opskrift på en autentisk mexicansk guacamole.
Her får du en helt enkel opskrift på avocadocreme med yoghurt og lime – piftet op med knaset fra sprødt, ristet rugbrød, den let salte røgsmag fra røget laks og et par blade af den eksotiske krydderurt koriander, som giver din elegante forret – eller frokostret – et strejf af de varme lande.
Er du ikke vild med koriander, kan du sagtens bruge mynte, basilikum eller karse.
Vi har valgt at anrette avocadocremen i de smukke avocadoskaller, men du kan naturligvis også servere i små skåle eller tallerkener.
Et glas kølig fadlagret Chardonnay vil bestemt ikke gøre oplevelsen mindre.
Ingredienser
2 skiver rugbrød | |
2 flotte skiver røget laks | |
0.5 bdt. koriander | |
Avocadocreme |
|
2 avocadoer | |
2 spsk. græsk yoghurt | |
2 spsk. limesaft | |
0.5 tsk. salt | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rist 1,5 x 3 cm store rugbrødsstykker grundigt – evt. penslet med lidt olie - så de bliver knasende sprøde |
2
Færdig
|
Halvér lakseskiverne og rul til rør |
3
Færdig
|
Skyl og pluk korianderen, så du har mindst et par blade pr. person |
4
Færdig
|
Mos alle ingredienser til avocadocreme sammen med en gaffel |
5
Færdig
|
Anret avocadocreme, rugbrød, laks og koriander som på billedet |