Ingredienser
-
0.5 dl olie
-
1 kg kartofler
-
2 løg
-
2 fed hvidløg
-
30 g frisk ingefær
-
2 spsk. karry
-
20 kardemommekapsler, kornene
-
5 nelliker
-
2 tsk. salt
-
1 tsk. spidskommen
-
1 tsk. fennikelfrø
-
1 tsk. gurkemeje
-
3 dl vand
-
1 ds. flået tomat
-
1 blomkål
-
Frisk koriander
Et par ord om vores opskrift
Aloo gobi betyder ‘kartofler blomkål’ på hindi, og ja, denne pragtfulde curry fra Punjab består ganske rigtigt primært af kartofler og blomkål. Og tomat. Og en masse dejlige krydderier.
Både indere og pakistanere guffer aloo gobi i tide og utide, og retten påstås at være den mest populære vegetarret på de kanter. Og det siger faktisk en hel del, for millioner af indere og pakistanere lever udelukkende af grøntsager; ingen kød til dem, tak.
Vi kalder retten for ’indisk vegetar curry’, men skal det være helt nøjagtigt, er der reelt tale om en vegansk gryderet. Ingen produkter fra dyr i denne ret, tak.
I Indien er aloo gobi noget mere tør i konsistensen, da man ofte bruger den krydrede curry som tilbehør sammen med andre retter. Vores version indeholder lidt ‘sovs’, fordi vi foreslår, at du nyder gryderetten som hovedmåltid – måske sammen med friskbagte naan-brød og eventuelt en skål raita-salat.
Ingredienser
0.5 dl olie | |
1 kg kartofler | |
2 løg | |
2 fed hvidløg | |
30 g frisk ingefær | |
2 spsk. karry | |
20 kardemommekapsler, kornene | |
5 nelliker | |
2 tsk. salt | |
1 tsk. spidskommen | |
1 tsk. fennikelfrø | |
1 tsk. gurkemeje | |
3 dl vand | |
1 ds. flået tomat | |
1 blomkål | |
Frisk koriander |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Varm olien op i en stor gryde ved middelvarme |
2
Færdig
|
Begynd at stege kartofler i store tern, løg i grove stykker samt finthakket hvidløg og ingefær - grøntsagerne skal blive blanke, men ikke brune |
3
Færdig
|
Tilsæt de knuste krydderier og steg, til det hele dufter kraftigt |
4
Færdig
|
Hæld vand og tomat ved og bring i kog |
5
Færdig
|
Tilsæt blomkål i buketter, læg låg på gryden og småkog i 15 minutter |
6
Færdig
|
Tag låget af gryden og kog videre i 5 minutter under omrøring, mens noget af væden fordamper |
7
Færdig
|
Servér med et drys hakket koriander |