Opskrift: Indisk vegetar curry – aloo gobi
med kartofler og blomkål

0 0
Opskrift: Indisk vegetar curry – aloo gobi

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
0.5 dl olie
1 kg kartofler
2 løg
2 fed hvidløg
30 g frisk ingefær
2 spsk. karry
20 kardemommekapsler, kornene
5 nelliker
2 tsk. salt
1 tsk. spidskommen
1 tsk. fennikelfrø
1 tsk. gurkemeje
3 dl vand
1 ds. flået tomat
1 blomkål
Frisk koriander

Den mest populære vegetarret i Indien

Tilhører:
  • Billig mad
  • Sund mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Aloo gobi betyder ‘kartofler blomkål’ på hindi, og ja, denne pragtfulde curry fra Punjab består ganske rigtigt primært af kartofler og blomkål. Og tomat. Og en masse dejlige krydderier.

Både indere og pakistanere guffer aloo gobi i tide og utide, og retten påstås at være den mest populære vegetarret på de kanter. Og det siger faktisk en hel del, for millioner af indere og pakistanere lever udelukkende af grøntsager; ingen kød til dem, tak.

Vi kalder retten for ’indisk vegetar curry’, men skal det være helt nøjagtigt, er der reelt tale om en vegansk gryderet. Ingen produkter fra dyr i denne ret, tak.

I Indien er aloo gobi noget mere tør i konsistensen, da man ofte bruger den krydrede curry som tilbehør sammen med andre retter. Vores version indeholder lidt ‘sovs’, fordi vi foreslår, at du nyder gryderetten som hovedmåltid – måske sammen med friskbagte naan-brød og eventuelt en skål raita-salat.

Ingredienser

Antal personer:
0.5 dl olie
1 kg kartofler
2 løg
2 fed hvidløg
30 g frisk ingefær
2 spsk. karry
20 kardemommekapsler, kornene
5 nelliker
2 tsk. salt
1 tsk. spidskommen
1 tsk. fennikelfrø
1 tsk. gurkemeje
3 dl vand
1 ds. flået tomat
1 blomkål
Frisk koriander
4 fra 3 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Varm olien op i en stor gryde ved middelvarme

2
Færdig

Begynd at stege kartofler i store tern, løg i grove stykker samt finthakket hvidløg og ingefær - grøntsagerne skal blive blanke, men ikke brune

3
Færdig

Tilsæt de knuste krydderier og steg, til det hele dufter kraftigt

4
Færdig

Hæld vand og tomat ved og bring i kog

5
Færdig

Tilsæt blomkål i buketter, læg låg på gryden og småkog i 15 minutter

6
Færdig

Tag låget af gryden og kog videre i 5 minutter under omrøring, mens noget af væden fordamper

7
Færdig

Servér med et drys hakket koriander

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Halvstærk chiliolie med tomat
forrige
Opskrift: Halvstærk chiliolie med tomat
Opskrift: Klassisk italiensk tiramisu
næste
Opskrift: Klassisk italiensk tiramisu
Opskrift: Halvstærk chiliolie med tomat
forrige
Opskrift: Halvstærk chiliolie med tomat
Opskrift: Klassisk italiensk tiramisu
næste
Opskrift: Klassisk italiensk tiramisu

Tilføj Din Kommentar