Ingredienser
-
5 cl vodka
-
1.5 cl Galliano
-
1.5 dl appelsinsaft
-
Evt. lidt limesaft
-
Is, masser
-
Pynt
-
1 appelsinskive
Et par ord om vores opskrift
Der er mange gode historier om oprindelsen til den klassiske vodkadrink Harvey Wallbanger. Angiveligt skulle den være opfundet i 1952 på Blackwatch Bar i Los Angeles af mestermixeren Donato Antone til ære for en berømt surfer.
MEN – kloge folk, der har dykket lidt ned i historien, kan berette, at der ikke var nogen bar ved det navn i LA på det tidspunkt. Vores ven Donato Antone var der heller ikke…
Så mon ikke – siger de samme kloge folk – at det var firmaet, der importerede Galliano til USA, som fandt både på drinken og de gode historier…?
Anyway. Harvey Wallbanger er en klassisk vodkadrink, som smager herligt af appelsin og vanilje og meget lidt af vodka. Du kan sagtens drikke dine gæster fulde i en Harvey Wallbanger, uden at de aner, hvad der ramte dem. Og pludselig giver det sjove navn god mening.
Her på Spicy Twists cocktailredaktion mener vi naturligvis, at du bør presse appelsinerne selv, fordi friskpresset appelsinsaft smager sådan cirka 100 gange bedre end juice fra karton. Men du bestemmer naturligvis selv.
Det er Galliano’en, der giver sødme og smager af vanilje. Lad være med at overdosere den! Smagen er ganske gennemtrængende. Er du mere til friske drinks, vil vi anbefale at presse lidt lime i din Harvey. Det endte vi med at gøre.
Servér Harvey Wallbanger som velkomstdrink, som aftencocktail eller til at tage tømmermændene næste dag. Det er en drink, som er meget, meget let drikkelig.
Uanset hvornår på døgnet du serverer Harvey Wallbanger, smager en skål hjemmesaltede peanuts godt til.
Ingredienser
5 cl vodka | |
1.5 cl Galliano | |
1.5 dl appelsinsaft | |
Evt. lidt limesaft | |
Is, masser | |
Pynt |
|
1 appelsinskive |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør alle ingredienser sammen |
2
Færdig
|
Servér i høje glas |
3
Færdig
|
Pynt med en appelsinskive |
4
Færdig
|
Cheers, buddy |