Opskrift: Lynstegt thailandsk kylling – pad kra pao
med thai basilikum

Opskrift: Lynstegt thailandsk kylling – pad kra pao

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olie
4 fed hvidløg, finthakket
1 stærk rød chili, finthakket
300 g kyllingefilet, grofthakket
200 g grønne bønner, i mindre stykker
2 skalotteløg, finthakket
3 spsk. østerssovs
3 spsk. soya
1 spsk. fiskesovs
1 tsk. sukker
1 bdt. thai basilikum
Desuden
3 spsk. olie
4 æg
Ris
Lime

Superlækker fastfood med hakket kyllingekød fra Thailands gadekøkkener

Tilhører:
  • Stærk mad

Ingredienser

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Pad kra pao eller phat kaphrao betyder egentlig lynstegt thai basilikum (eller holy basil). Du kan lave retten med alle mulige slags kød eller grønt – bare du også putter thai basilikum i.

Vi har valgt at hakke nogle kyllingebryster groft med en kniv. At lave sit eget hakkede kyllingekød tager kun 5 minutter; mere om det om et øjeblik.

Med tiden har pad kra pao udviklet sig, så kødet ofte steges sammen med grønne bønner og serveres med ris og et spejlæg. Det er hurtig, lækker mad med masser af næring – typisk sådan en ret, du kan få serveret ved et thailandsk gadekøkken max. 10 minutter efter bestilling.

Der skal godt med hvidløg i en pad kra pao. Helst også masser af chili, hvis du og dine medspisere kan klare det. Thailandsk mad skal helst give lidt flammer i mundhulen.

Et kendetegn ved pad kra pao er blandingen af salte sovser, som skal steges sammen med kødet for at give smag. Du skal både bruge den aromatiske sød-salte østerssovs, den let bitre soya samt fiskesovs, som er meget salt og helt uundværlig i næsten al thaimad.

For lige at vende tilbage til den hakkede kylling: Skær det bløde kyllingekød (bryst eller filet) i tynde skiver, skær skiverne i strimler og hak så med kniven ned i strimlerne, så de bliver til grofthakket kylling. Det er utroligt let – du kan gøre præcis det samme med fisk, hvis du vil lave din egen fiskefars.

Spejlæg på thailandsk, som skal bruges oven på retten, laver du blot ved at varme noget olie op på en meget varm pande, slå æggene ud og stege dem lynhurtigt, så de bliver lidt brune og sprøde i siderne, og blommen forbliver flydende. Vil du ha’ salt på, så brug fiskesovs.

Som tilbehør til pad kra pao skal du servere ris – her kan du læse om dosering og tilberedning af ris. Knap også gerne en Singha Beer eller en Tiger Beer op.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Varm olien op på en hed pande og steg finthakket hvidløg og chili et par minutter, til begge dele bliver bløde

2
Færdig

Tilsæt det grofthakkede kyllingekød og steg et par minutter, til det bliver hvidt og smuldrende

3
Færdig

Tilsæt de øvrige ingredienser (minus basilikum) og steg under omrøring ved høj varme i små 5 minutter, til væsken er fordampet

4
Færdig

Tag panden af ilden og rør de hele basilikumblade i retten

5
Færdig

På en anden meget hed pande varmer du olie op og steger æggene, til de bliver brune i kanten, men blommen stadig er flydende

6
Færdig

Servér det stegte kyllingekød og spejlæg med ris og limebåde

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.100 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Pasta med grønne og hvide asparges
forrige
Opskrift: Pasta med grønne og hvide asparges
Opskrift: Den originale Harvey Wallbanger
næste
Opskrift: Den originale Harvey Wallbanger
Opskrift: Pasta med grønne og hvide asparges
forrige
Opskrift: Pasta med grønne og hvide asparges
Opskrift: Den originale Harvey Wallbanger
næste
Opskrift: Den originale Harvey Wallbanger