Ingredienser
-
3 spsk. olie
-
4 fed hvidløg, finthakket
-
1 stærk rød chili, finthakket
-
300 g kyllingefilet, grofthakket
-
200 g grønne bønner, i mindre stykker
-
2 skalotteløg, finthakket
-
3 spsk. østerssovs
-
3 spsk. soya
-
1 spsk. fiskesovs
-
1 tsk. sukker
-
1 bdt. thai basilikum
-
Desuden
-
3 spsk. olie
-
4 æg
-
Ris
-
Lime
Et par ord om vores opskrift
Pad kra pao eller phat kaphrao betyder egentlig lynstegt thai basilikum (eller holy basil). Du kan lave retten med alle mulige slags kød eller grønt – bare du også putter thai basilikum i.
Vi har valgt at hakke nogle kyllingebryster groft med en kniv. At lave sit eget hakkede kyllingekød tager kun 5 minutter; mere om det om et øjeblik.
Med tiden har pad kra pao udviklet sig, så kødet ofte steges sammen med grønne bønner og serveres med ris og et spejlæg. Det er hurtig, lækker mad med masser af næring – typisk sådan en ret, du kan få serveret ved et thailandsk gadekøkken max. 10 minutter efter bestilling.
Der skal godt med hvidløg i en pad kra pao. Helst også masser af chili, hvis du og dine medspisere kan klare det. Thailandsk mad skal helst give lidt flammer i mundhulen.
Et kendetegn ved pad kra pao er blandingen af salte sovser, som skal steges sammen med kødet for at give smag. Du skal både bruge den aromatiske sød-salte østerssovs, den let bitre soya samt fiskesovs, som er meget salt og helt uundværlig i næsten al thaimad.
For lige at vende tilbage til den hakkede kylling: Skær det bløde kyllingekød (bryst eller filet) i tynde skiver, skær skiverne i strimler og hak så med kniven ned i strimlerne, så de bliver til grofthakket kylling. Det er utroligt let – du kan gøre præcis det samme med fisk, hvis du vil lave din egen fiskefars.
Spejlæg på thailandsk, som skal bruges oven på retten, laver du blot ved at varme noget olie op på en meget varm pande, slå æggene ud og stege dem lynhurtigt, så de bliver lidt brune og sprøde i siderne, og blommen forbliver flydende. Vil du ha’ salt på, så brug fiskesovs.
Som tilbehør til pad kra pao skal du servere ris – her kan du læse om dosering og tilberedning af ris. Knap også gerne en Singha Beer eller en Tiger Beer op.
Ingredienser
3 spsk. olie | |
4 fed hvidløg, finthakket | |
1 stærk rød chili, finthakket | |
300 g kyllingefilet, grofthakket | |
200 g grønne bønner, i mindre stykker | |
2 skalotteløg, finthakket | |
3 spsk. østerssovs | |
3 spsk. soya | |
1 spsk. fiskesovs | |
1 tsk. sukker | |
1 bdt. thai basilikum | |
Desuden |
|
3 spsk. olie | |
4 æg | |
Ris | |
Lime |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Varm olien op på en hed pande og steg finthakket hvidløg og chili et par minutter, til begge dele bliver bløde |
2
Færdig
|
Tilsæt det grofthakkede kyllingekød og steg et par minutter, til det bliver hvidt og smuldrende |
3
Færdig
|
Tilsæt de øvrige ingredienser (minus basilikum) og steg under omrøring ved høj varme i små 5 minutter, til væsken er fordampet |
4
Færdig
|
Tag panden af ilden og rør de hele basilikumblade i retten |
5
Færdig
|
På en anden meget hed pande varmer du olie op og steger æggene, til de bliver brune i kanten, men blommen stadig er flydende |
6
Færdig
|
Servér det stegte kyllingekød og spejlæg med ris og limebåde |
2 Comments Skjul kommentarer
Mums, hvor var det lækkert. Kunne ikke få fat på thaibasilikum, så brugte almindelig frisk basilikum. Og friske forårsløg og bønner gav endnu mere friskhed til retten. Skal helt klart laves igen
Kære Hasse
Tak for den søde og konstruktive tilbagemelding. Godt at høre, at opskriften også fungerer med lidt andre ingredienser. Den bedste mad er ofte den, man selv får sat sit personlige præg på. Men du skulle nu prøve med thaibasilikum engang…
Appetitlige hilsener fra Spicy Twist