Opskrift: Nem blomkålsgratin på grill
med parmesan

Opskrift: Nem blomkålsgratin på grill

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 blomkålshoved
3 spsk. majsstivelse
3 æg
0.5 tsk. salt, peber
3 dl kogevand
1 dl rasp
1 dl parmesan, revet
0.5 dl olivenolie

Lækker, silkeblød gratin, der passer sig selv sammen med grillkødet

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Denne opskrift på blomkålsgratin er meget nemmere og hurtigere end en traditionel blomkålsgratin. Den er også langt sundere.

Alligevel lover vi højt og helligt, at denne fnuglette blomkålsgratin smager mindst lige så godt som den gammeldags. Konsistensen er silkeblød, smagen af blomkål er mild og behagelig, skorpen på toppen er fin og sprød.

Ideen med den nye blomkålsgratin er at introducere en anderledes slags tilbehør til grillmad. Vi har jo allerede kartofler på grill, grøntsager på grill, asparges med bacon på grill og flutes på grill.

Blomkålsgratinen skal have 35 minutter på indirekte grill. Det betyder, at du fx kan stille den i grillen samtidig med en omgang lørdagskylling på grill eller udbenet lammekølle på grill.

På den måde udnytter du varmen dobbelt og har samtidig lækkert tilbehør klar præcis til tiden.

Lider du af mælkeallergi, kan du lave en laktosefri blomkålsgratin ved at udelade parmesanen.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Skær blomkål inkl. stok i buketter og passende stykker

2
Færdig

Kog blomkål 3 minutter i spilkogende vand - dryp straks af og gem kogevandet

3
Færdig

Pisk majsstivelse, æg, salt og peber sammen

4
Færdig

Pisk den angivne mængde kogevand i æggeblandingen lidt ad gangen

5
Færdig

Smør en rugbrødsform med olie og hæld blomkål + æggeblandingen i

6
Færdig

Bland rasp og parmesan og fordel over (den ret våde) blomkåls- og æggeblanding

7
Færdig

Dryp olivenolien over

8
Færdig

Bag på indirekte grill i 35 minutter

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.100 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Den originale Harvey Wallbanger
forrige
Opskrift: Den originale Harvey Wallbanger
Opskrift: Nem kroatisk snack-tærte - burek
næste
Opskrift: Nem kroatisk snack-tærte – burek
Opskrift: Den originale Harvey Wallbanger
forrige
Opskrift: Den originale Harvey Wallbanger
Opskrift: Nem kroatisk snack-tærte - burek
næste
Opskrift: Nem kroatisk snack-tærte – burek