Ingredienser
-
10 mellemstore kartofler
-
Olie
-
Salt
-
Rosmarin
Et par ord om vores opskrift
Når de er perfekt sprøde udenpå og mumset bløde indeni, så finder du ikke lækrere tilbehør til dit stegte kød eller fisk end hasselbackkartofler.
Det pudsige navn stammer fra en berømt, svensk restaurant, der opfandt den heldige kartoffel for en menneskealder siden. Glem derfor alt om, at de skulle hedde hasselbagte kartofler, eller at de staves hasselbach kartofler.
Prøv at finde nogle kartofler, der er større end almindelige spisekartofler og mindre end store bagekartofler. Og du skal ikke spare på olien – en del af den sidder tilbage på bagepapiret bagefter.
Ingredienser
10 mellemstore kartofler | |
Olie | |
Salt | |
Rosmarin |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær tynde skiver 2/3 igennem kartoflerne (prøv at lægge kartoflerne på køkkenbordet bag et spækkebræt og skære ned til kanten af brættet) |
2
Færdig
|
Vend kartoflerne i olie hele vejen rundt, drys undersiden med rosmarin og oversiden med salt |
3
Færdig
|
Bag ca. 1 time i en 220 grader varm ovn - måske lidt mere eller mindre |
2 Comments Skjul kommentarer
Faktisk Hasselback (fra Restaurant Hasselbacken)
Kære Louise
Det har du helt ret i. Tak for kommentaren.
Appetitlige hilsener fra Spicy Twist