Ingredienser
-
Havregrød
-
4 dl havregryn
-
4 dl vand
-
4 dl mælk
-
0.5 tsk. salt
-
Æbleguf
-
1 spsk. smør
-
1 spsk. kanel
-
1 spsk. sukker
-
1 æble, i tynde både
-
1 dl mandler, hakket
Et par ord om vores opskrift
I gamle dage spiste man meget mere grød end i dag. Dengang var der ikke råd til kød så ofte, så i stedet kom der et fad grød på bordet. Sund, mættende og frem for alt billig mad til hele husstanden.
Nu om dage har mange heldigvis genopdaget kvaliteterne ved at spise en portion grød i ny og næ. Hvorfor ikke snuppe en ugentlig grøddag? Det er godt både for helbredet, klimaet og pengepungen.
Denne opskrift på havregrød er helt klassisk: Den virker hver gang. Til gengæld har du nok ikke prøvet den mumsede æble/mandel/kanel-topping. God grød!
Ingredienser
Havregrød |
|
4 dl havregryn | |
4 dl vand | |
4 dl mælk | |
0.5 tsk. salt | |
Æbleguf |
|
1 spsk. smør | |
1 spsk. kanel | |
1 spsk. sukker | |
1 æble, i tynde både | |
1 dl mandler, hakket |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Bring alle ingredienser til grøden langsomt i kog |
2
Færdig
|
Småkog under omrøring, til grøden tykner - det tager 4-5 minutter |
3
Færdig
|
Smelt smør, kanel og sukker på en pande |
4
Færdig
|
Steg æblebåde og mandler lysebrune i kanelsmørret - det tager 4-5 minutter |