Ingredienser
-
1 kg kartofler
-
3 porrer
-
1 fed hvidløg
-
1 citron, den revne skal
-
200 g cremefraiche 38%
-
0.5 dl vand
-
2 spsk. olie
-
1 spsk. grov sennep
-
1 tsk. timian
-
1 tsk. salt, peber
-
Mørbrad som saltimbocca
-
1 svinemørbrad
-
8 skiver røget skinke
-
10 salvieblade
Et par ord om vores opskrift
Svinemørbrad i ovn er en af danskernes favoritter som middagsmad, både til hverdag og fest, og det er selvfølgelig en opskrift, der kan varieres i det uendelige.
Men vi mørbradelskende nordboere er jo også vilde med det italienske køkken, så hvorfor ikke kombinere den gamle danske livret med ægte italiensk raffinement?
Saltimbocca er, så vidt vides, en romersk ret, der tilberedes af kalvekød, salvieblade og Parmaskinke. Den let bitre salvie og den røgede skinke gør underværker for al slags kød, og det gør de to lækkerier naturligvis også i dette tilfælde: “Helstegt svinemørbrad i ovn – som saltimbocca”.
Se også Spicy Twists version af saltimbocca med kyllingefilet.
For ikke helt at tabe det danske islæt på gulvet lægger vi mørbraden på en bund af revne kartofler og fintsnittede porrer, der er vendt i cremefraiche og grov sennep.
Mørbraden bliver let sprød på oversiden, ganske let rosa og saftig indeni, og grøntsagerne bliver dejligt møre og cremede. Dét er en vinder – og samtidig er al maden jo færdig på én gang.
Bemærk: Denne opskrift er lidt nemmere end andre gode opskrifter på mørbrad i ovn. Her skal du nemlig ikke brune mørbraden af først. Den gode smag kommer i stedet fra skinken og salvien.
Netto fører i øvrigt en glimrende røget skinke ved navn Schwarzwald-skinke. Den er til at betale, og den både salte og røgede smag er virkelig intens.
Ingredienser
1 kg kartofler | |
3 porrer | |
1 fed hvidløg | |
1 citron, den revne skal | |
200 g cremefraiche 38% | |
0.5 dl vand | |
2 spsk. olie | |
1 spsk. grov sennep | |
1 tsk. timian | |
1 tsk. salt, peber | |
Mørbrad som saltimbocca |
|
1 svinemørbrad | |
8 skiver røget skinke | |
10 salvieblade |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Tag mørbrad og røget skinke ud af køleskabet 1 time, inden det skal bruges |
2
Færdig
|
Riv kartoflerne og skær de rensede porrer i tynde skiver |
3
Færdig
|
Vend kartofler og porrer med de øvrige ingredienser og hæld i et ovnfast fad |
4
Færdig
|
Bag grøntsagerne 20 minutter i en 200 grader varm ovn |
5
Færdig
|
Forbered imens mørbraden, som først skal have fjernet sølvhinden og synligt hvidt fedt |
6
Færdig
|
Læg skinkeskiverne tæt sammen på et spækkebræt, så de overlapper hinanden, i samme længde som mørbraden |
7
Færdig
|
Læg en stribe salvieblade på skinken og dernæst mørbraden ovenpå |
8
Færdig
|
Kværn peber på mørbraden og læg en ny stribe salvieblade ovenpå |
9
Færdig
|
Rul nu skinken om mørbraden og klem den sammen med fingrene |
10
Færdig
|
Evt. kan du stikke tandstikker eller kødnåle i kødet for at holde sammen |
11
Færdig
|
Når grøntsagerne har fået 20 minutter i ovnen, roder du lidt rundt i dem, lægger mørbraden oveni med den pæne side opad og giver det hele 30 minutter mere |