Ingredienser
-
1 dl vand
-
1 spsk. æbleeddike
-
1 spsk. sukker
-
1 tsk. kanel
-
2 æbler
Et par ord om vores opskrift
Kartofler egner sig fortræffeligt til at lave chips af. Men det gør æbler så sandelig også! Du kan let få æblechips til at blive lige så sprøde og knasende som de købte kartoffelchips – endda helt uden at bruge fedtstof.
Dine hjemmelavede æblechips smager guddommeligt. Her er de lige dyppet i en lille kanellage, inden de ryger i ovnen, så smagen er en blanding af kanel og æblets egen syrligt-søde natur. Kultur versus natur.
Hvis tricket skal lykkes, må du have en meget skarp kniv og en sikker hånd – eller et mandolinjern. Vi kan varmt anbefale at købe et (billigt) mandolinjern, som er den nemmeste måde at skære papirtynde skiver af alt muligt på.
Først brugte vi dog en lille urtekniv til at skære kernehuset ud af æblerne med. Vi skar forsigtigt en lille cirkel i hver ende af æblet, og så lod vi kniven synke dybere og dybere ind i æblet – det gik forbløffende nemt.
Herefter snittede vi æblerne i ca. 2 millimeter tynde skiver, som vi – igen forsigtigt – vendte i kanellagen. Til slut en tur i ovnen på bagepapir: 40 minutter ved 120 grader varmluft. At vi bruger varmluft, skyldes naturligvis, at vi så kan have flere plader i ovnen på én gang. Og det er nødvendigt for at få en rimelig portion ud af anstrengelserne.
Du kan opbevare dine hjemmelavede æblechips i en lufttæt beholder et par dage. Men de smager faktisk allerbedst med det samme.
Ingredienser
1 dl vand | |
1 spsk. æbleeddike | |
1 spsk. sukker | |
1 tsk. kanel | |
2 æbler |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog hurtigt ingredienserne til lage op og tag af blusset |
2
Færdig
|
Snit de hele, udkernede æbler i 2 millimeter tynde skiver |
3
Færdig
|
Vend æbleskiverne forsigtigt i kanellagen |
4
Færdig
|
Læg æbleskiverne hver for sig på bageplader beklædt med bagepapir |
5
Færdig
|
Bag æbleskiverne 40 minutter ved 120 grader varmluft - gerne flere plader ad gangen |
6
Færdig
|
Brug en kniv eller tynd paletkniv til at løfte æblechips af bagepapiret - de går let i stykker |