Opskrift: De bedste hjemmelavede æblechips
med kanel

0 0
Opskrift: De bedste hjemmelavede æblechips

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 dl vand
1 spsk. æbleeddike
1 spsk. sukker
1 tsk. kanel
2 æbler

Knitrende sprøde som chips, søde som slik, fristende som bare pokker

Tilhører:
  • Børnemad
  • Sund mad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Kartofler egner sig fortræffeligt til at lave chips af. Men det gør æbler så sandelig også! Du kan let få æblechips til at blive lige så sprøde og knasende som de købte kartoffelchips – endda helt uden at bruge fedtstof.

Dine hjemmelavede æblechips smager guddommeligt. Her er de lige dyppet i en lille kanellage, inden de ryger i ovnen, så smagen er en blanding af kanel og æblets egen syrligt-søde natur. Kultur versus natur.

Hvis tricket skal lykkes, må du have en meget skarp kniv og en sikker hånd – eller et mandolinjern. Vi kan varmt anbefale at købe et (billigt) mandolinjern, som er den nemmeste måde at skære papirtynde skiver af alt muligt på.

Først brugte vi dog en lille urtekniv til at skære kernehuset ud af æblerne med. Vi skar forsigtigt en lille cirkel i hver ende af æblet, og så lod vi kniven synke dybere og dybere ind i æblet – det gik forbløffende nemt.

Herefter snittede vi æblerne i ca. 2 millimeter tynde skiver, som vi – igen forsigtigt – vendte i kanellagen. Til slut en tur i ovnen på bagepapir: 40 minutter ved 120 grader varmluft. At vi bruger varmluft, skyldes naturligvis, at vi så kan have flere plader i ovnen på én gang. Og det er nødvendigt for at få en rimelig portion ud af anstrengelserne.

Du kan opbevare dine hjemmelavede æblechips i en lufttæt beholder et par dage. Men de smager faktisk allerbedst med det samme.

Ingredienser

Antal personer:
1 dl vand
1 spsk. æbleeddike
1 spsk. sukker
1 tsk. kanel
2 æbler
3 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Kog hurtigt ingredienserne til lage op og tag af blusset

2
Færdig

Snit de hele, udkernede æbler i 2 millimeter tynde skiver

3
Færdig

Vend æbleskiverne forsigtigt i kanellagen

4
Færdig

Læg æbleskiverne hver for sig på bageplader beklædt med bagepapir

5
Færdig

Bag æbleskiverne 40 minutter ved 120 grader varmluft - gerne flere plader ad gangen

6
Færdig

Brug en kniv eller tynd paletkniv til at løfte æblechips af bagepapiret - de går let i stykker

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Antiinflammatorisk ingefær-te
forrige
Opskrift: Antiinflammatorisk ingefær-te
Opskrift: Stegt kyllingebryst, østershatte, pasta
næste
Opskrift: Stegt kyllingebryst, østershatte, pasta
Opskrift: Antiinflammatorisk ingefær-te
forrige
Opskrift: Antiinflammatorisk ingefær-te
Opskrift: Stegt kyllingebryst, østershatte, pasta
næste
Opskrift: Stegt kyllingebryst, østershatte, pasta

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here