Ingredienser
-
100 g rørsukker
-
140 g brun farin
-
150 g blødt smør
-
15 kardemommekapsler, de knuste korn
-
1 æg
-
180 g mel
-
60 g havregryn
-
1 tsk. bagepulver
-
0.5 tsk. natron
-
0.5 tsk. salt
-
180 g chocolate chips
Et par ord om vores opskrift
For os er verdens bedste chokolade cookies sprøde, søde og tilpas store – men trods alt ikke så store, at man ikke liiige kan nappe én mere. Hvad mener du?
Du kan bruge både almindelig mørk chokolade og de såkaldte chocolate chips i amerikanske cookies. Mørk chokolade skal hakkes meget groft, da chokoladen ellers flyder for meget ud under bagningen. Det smarte ved chocolate chips, som du kan få i supermarkedet, er, at de IKKE flyder ud.
Vi foretrækker den aromatiske kardemomme frem for vanilje, der har en tendens til at forsvinde i smagsbilledet. Og vi har erstattet en del af den sædvanlige mængde mel med havregryn, der giver større sprødhed.
Sidste overvejelse er saltindholdet: Hvis du ynder en salt kontrast til sødmen i småkagerne, kan du snildt fordoble saltindholdet.
Ingredienser
100 g rørsukker | |
140 g brun farin | |
150 g blødt smør | |
15 kardemommekapsler, de knuste korn | |
1 æg | |
180 g mel | |
60 g havregryn | |
1 tsk. bagepulver | |
0.5 tsk. natron | |
0.5 tsk. salt | |
180 g chocolate chips |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Pisk sukker, farin, kardemomme, smør og æg grundigt sammen |
2
Færdig
|
Bland mel, gryn, bagepulver, natron og salt og pisk i sukkermassen |
3
Færdig
|
Vend chocolate chips i dejen og sæt på køl i 1 time |
4
Færdig
|
Del dejen i 16-18 kugler på størrelse med golfbolde |
5
Færdig
|
Sæt kuglerne på bageplader med bagepapir med god afstand imellem - der kan være 8 stk. pr. plade, ikke mere, da de flyder ud |
6
Færdig
|
Bag 15-18 minutter i en 175 grader varm ovn |
7
Færdig
|
Afkøl på en bagerist |