Ingredienser
-
1 æg
-
2 dl olie
-
1 tsk. god eddike
-
1 tsk. dijonsennep
-
0.25 tsk. salt
-
1 fed hvidløg, knust
Et par ord om vores opskrift
Det mærkelige ord aioli er en sammentrækning af ordene ai (hvidløg) og oli (olie). Det er en kombination, der bruges meget i det sunde, lækre Middelhavskøkken – men med tiden er opskriften blevet raffineret, så aioli i dag betegner en majonæse / mayonnaise med hvidløg.
Denne opskrift på hjemmelavet aioli er så enkel, at man skulle tro, det var løgn: Du hælder alle ingredienser sammen, stikker stavblenderen i – og 1-2-3, så står du med den perfekte majonæse / mayonnaise. Og så tilføjer du bare knust hvidløg efter smag.
Brug hjemmelavet aioli som dip til snacks, som smørelse i burgere og sandwich, som topping i fiskesuppe – brug aioli til alt. Det smager simpelt hen for godt til at lade være.
Ingredienser
1 æg | |
2 dl olie | |
1 tsk. god eddike | |
1 tsk. dijonsennep | |
0.25 tsk. salt | |
1 fed hvidløg, knust |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hæld æg først og dernæst olie, eddike, sennep og salt i en røreskål |
2
Færdig
|
Stik stavblenderen i røreskålen og blend, indtil konsistensen er perfekt |
3
Færdig
|
Rør knust hvidløg i |