Opskrift: Rødbedesalat med kartofler, smilende æg
- og sennepsdressing med esdragon

0 0
Opskrift: Rødbedesalat med kartofler, smilende æg

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Rødbeder i krydderlage
1 kg rødbeder, grove tern
0.5 dl æbleeddike
25 kardemommekapsler, de knuste korn
1 stjerneanis, knust
4 nelliker, knust
2 tsk. salt
Salat
0.5 kg kartofler
4 æg
4 gulerødder, tern
2 æbler, tern
1 rødløg, finthakket
Persille til pynt
Sennepsdressing
5 spsk. olie
2 spsk. dijonsennep
2 spsk. græsk yoghurt
2 spsk. vand
1 spsk. æbleeddike
1 fed hvidløg, knust
2 tsk. esdragon
0.5 tsk. salt
Peber

Snup en glad vegetardag med denne skønne, sunde madsalat

Tilhører:
  • Billig mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Rødbeder i krydderlage

  • Salat

  • Sennepsdressing

Et par ord om vores opskrift

Del

Det er de krydrede rødbeder, der udgør “kødet” i denne dejlige madsalat. Rødbederne er kogt i en kraftig krydderlage, som giver dem masser af umami – lige som kød.

Vi supplerer med nogle rare, kogte kartofler, sprøde gulerødder, rødløg og æble, smilende æg som små, proteinholdige belønninger midt i alt det sunde – og en skæppeskøn, yoghurtbaseret sennepsdressing til at binde det hele sammen.

En madsalat gør det ud for en hel middag. Nogen kalder det også Buddha Bowl, hvis det skal være lidt moderne.

Du kan naturligvis bruge alle mulige grøntsager og frugter i en madsalat. Og dressingen kan varieres på tusind måder: Du kan fx lave en thousand island-agtig dressing ved at erstatte sennep med ketchup. Og hvis du skal kysse senere på aftenen, kan du med fordel udelade hvidløg.

Ingredienser

Antal personer:
Rødbeder i krydderlage
1 kg rødbeder, grove tern
0.5 dl æbleeddike
25 kardemommekapsler, de knuste korn
1 stjerneanis, knust
4 nelliker, knust
2 tsk. salt
Salat
0.5 kg kartofler
4 æg
4 gulerødder, tern
2 æbler, tern
1 rødløg, finthakket
Persille til pynt
Sennepsdressing
5 spsk. olie
2 spsk. dijonsennep
2 spsk. græsk yoghurt
2 spsk. vand
1 spsk. æbleeddike
1 fed hvidløg, knust
2 tsk. esdragon
0.5 tsk. salt
Peber
3 fra 3 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Kog rødbederne 10 minutter i krydderlagen med vand, så det lige dækker

2
Færdig

Lad rødbederne trække 30 minutter i lagen

3
Færdig

Skær kartofler i mundrette stykker og sæt dem over i koldt, letsaltet vand sammen med æggene

4
Færdig

Fra vandet koger, skal æggene have 6 minutter og tages op - kartoflerne skal have 4 minutter mere og må gerne trække nogle minutter mere i vandet

5
Færdig

Anret rødbeder og de øvrige ingredienser til salaten på et pænt fad

6
Færdig

Ryst dressingen sammen, hæld over salaten, drys med persille og servér lun eller kold

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift på en Klassisk grøntsagssuppe
forrige
Opskrift: Klassisk grøntsagssuppe
Hjemmelavet aioli
næste
Opskrift: Hjemmelavet aioli (hvidløgsmajonæse) på 5 minutter
Opskrift på en Klassisk grøntsagssuppe
forrige
Opskrift: Klassisk grøntsagssuppe
Hjemmelavet aioli
næste
Opskrift: Hjemmelavet aioli (hvidløgsmajonæse) på 5 minutter

Tilføj Din Kommentar