Ingredienser
-
Rødbeder i krydderlage
-
1 kg rødbeder, grove tern
-
0.5 dl æbleeddike
-
25 kardemommekapsler, de knuste korn
-
1 stjerneanis, knust
-
4 nelliker, knust
-
2 tsk. salt
-
Salat
-
0.5 kg kartofler
-
4 æg
-
4 gulerødder, tern
-
2 æbler, tern
-
1 rødløg, finthakket
-
Persille til pynt
-
Sennepsdressing
-
5 spsk. olie
-
2 spsk. dijonsennep
-
2 spsk. græsk yoghurt
-
2 spsk. vand
-
1 spsk. æbleeddike
-
1 fed hvidløg, knust
-
2 tsk. esdragon
-
0.5 tsk. salt
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Det er de krydrede rødbeder, der udgør “kødet” i denne dejlige madsalat. Rødbederne er kogt i en kraftig krydderlage, som giver dem masser af umami – lige som kød.
Vi supplerer med nogle rare, kogte kartofler, sprøde gulerødder, rødløg og æble, smilende æg som små, proteinholdige belønninger midt i alt det sunde – og en skæppeskøn, yoghurtbaseret sennepsdressing til at binde det hele sammen.
En madsalat gør det ud for en hel middag. Nogen kalder det også Buddha Bowl, hvis det skal være lidt moderne.
Du kan naturligvis bruge alle mulige grøntsager og frugter i en madsalat. Og dressingen kan varieres på tusind måder: Du kan fx lave en thousand island-agtig dressing ved at erstatte sennep med ketchup. Og hvis du skal kysse senere på aftenen, kan du med fordel udelade hvidløg.
Ingredienser
Rødbeder i krydderlage |
|
1 kg rødbeder, grove tern | |
0.5 dl æbleeddike | |
25 kardemommekapsler, de knuste korn | |
1 stjerneanis, knust | |
4 nelliker, knust | |
2 tsk. salt | |
Salat |
|
0.5 kg kartofler | |
4 æg | |
4 gulerødder, tern | |
2 æbler, tern | |
1 rødløg, finthakket | |
Persille til pynt | |
Sennepsdressing |
|
5 spsk. olie | |
2 spsk. dijonsennep | |
2 spsk. græsk yoghurt | |
2 spsk. vand | |
1 spsk. æbleeddike | |
1 fed hvidløg, knust | |
2 tsk. esdragon | |
0.5 tsk. salt | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog rødbederne 10 minutter i krydderlagen med vand, så det lige dækker |
2
Færdig
|
Lad rødbederne trække 30 minutter i lagen |
3
Færdig
|
Skær kartofler i mundrette stykker og sæt dem over i koldt, letsaltet vand sammen med æggene |
4
Færdig
|
Fra vandet koger, skal æggene have 6 minutter og tages op - kartoflerne skal have 4 minutter mere og må gerne trække nogle minutter mere i vandet |
5
Færdig
|
Anret rødbeder og de øvrige ingredienser til salaten på et pænt fad |
6
Færdig
|
Ryst dressingen sammen, hæld over salaten, drys med persille og servér lun eller kold |