Ingredienser
-
6 kyllingelår
-
3 laurbærblade
-
1 spsk. salt
-
1 kg små nye kartofler
-
4 gulerødder
-
1 bdt. grønne asparges
-
1 bdt. forårsløg
-
1 bdt. persille
-
0.5 citron
-
Chilimayo
-
1 æg
-
1 dl solsikkeolie
-
1 tsk. Tabasco
-
1 tsk. æbleeddike
-
1 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Kyllingelår er en herlig, fleksibel og ofte billig udskæring. Uanset hvordan du behandler de små lårbasser, ender du som regel med saftigt, velsmagende kød.
Du kan lave kyllingelår på 100’vis af måder: Sennepsmarinerede kyllingelår. Marokkansk krydrede kyllingelår. Hele kyllingelår på grill…
… men hvorfor ikke koge kyllingelårene i en god halv times tid, pille kødet af og lad det indgå i en skøn salat med nye kartofler, gulerødder, asparges og forårsløg? Det smager næsten som fyldet i tarteletter!
For at give kyllingesalaten lidt kant vender vi lige alle de gode sager i en hjemmelavet chilimayo. Bare rolig, det er pærelet. Hvis du har en stavblender, slår du bare et helt æg (blomme og hvide) ned i en røreskål, hælder olie, chili osv. oveni, stikker stavblenderen ned – og bum, så har du chilimayo.
Hvis det alligevel ender med, at chilimayoen ikke bliver helt lige så stiv som den, du køber i butikkerne, gør det ikke spor. Sammen med lidt citronsaft skal den fungere som dressing i salaten, og så er det faktisk nemmere, hvis chilimayoen er lidt flydende.
I øvrigt kan du bruge al slags chili i mayoen. Vi foreslår Tabasco, men sambal oelek eller andre gode chilipastaer kan sagtens bruges. Bare de er lidt stærke.
Ingredienser
6 kyllingelår | |
3 laurbærblade | |
1 spsk. salt | |
1 kg små nye kartofler | |
4 gulerødder | |
1 bdt. grønne asparges | |
1 bdt. forårsløg | |
1 bdt. persille | |
0.5 citron | |
Chilimayo |
|
1 æg | |
1 dl solsikkeolie | |
1 tsk. Tabasco | |
1 tsk. æbleeddike | |
1 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog kyllingelårene 40 minutter med laurbærblade og salt |
2
Færdig
|
Fisk kyllingen op, køl af og pil kødet af benene |
3
Færdig
|
Brug kogevandet til grøntsagerne:- Kog kartoflerne 10 minutter |
4
Færdig
|
- Kog gulerødder i 2 cm stykker i 3 minutter |
5
Færdig
|
- Kog asparges i 3 cm stykker i 1 minut |
6
Færdig
|
Hak forårsløgene groft og persillen fint |
7
Færdig
|
Slå ægget ud i en røreskål og hæld de øvrige ingredienser over ægget |
8
Færdig
|
Stik en stavblender ned i skålen og blend, til mayoen størkner |
9
Færdig
|
Bland kylling og grøntsager, hæld mayoen over, dryp med citronsaft og slut med et drys persille |