Opskrift: Sommersalat med kylling og chilimayo

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
6 kyllingelår
3 laurbærblade
1 spsk. salt
1 kg små nye kartofler
4 gulerødder
1 bdt. grønne asparges
1 bdt. forårsløg
1 bdt. persille
0.5 citron
Chilimayo
1 æg
1 dl solsikkeolie
1 tsk. Tabasco
1 tsk. æbleeddike
1 tsk. salt

Opskrift: Sommersalat med kylling og chilimayo

- nye kartofler, gulerødder og grønne asparges

Kyllingelår i hyggeligt selskab

Ingredienser

  • Chilimayo

Et par ord om vores opskrift

Del

Kyllingelår er en herlig, fleksibel og ofte billig udskæring. Uanset hvordan du behandler de små lårbasser, ender du som regel med saftigt, velsmagende kød.

Du kan lave kyllingelår på 100’vis af måder: Sennepsmarinerede kyllingelår. Marokkansk krydrede kyllingelår. Hele kyllingelår på grill

… men hvorfor ikke koge kyllingelårene i en god halv times tid, pille kødet af og lad det indgå i en skøn salat med nye kartofler, gulerødder, asparges og forårsløg? Det smager næsten som fyldet i tarteletter!

For at give kyllingesalaten lidt kant vender vi lige alle de gode sager i en hjemmelavet chilimayo. Bare rolig, det er pærelet. Hvis du har en stavblender, slår du bare et helt æg (blomme og hvide) ned i en røreskål, hælder olie, chili osv. oveni, stikker stavblenderen ned – og bum, så har du chilimayo.

Hvis det alligevel ender med, at chilimayoen ikke bliver helt lige så stiv som den, du køber i butikkerne, gør det ikke spor. Sammen med lidt citronsaft skal den fungere som dressing i salaten, og så er det faktisk nemmere, hvis chilimayoen er lidt flydende.

I øvrigt kan du bruge al slags chili i mayoen. Vi foreslår Tabasco, men sambal oelek eller andre gode chilipastaer kan sagtens bruges. Bare de er lidt stærke.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Kog kyllingelårene 40 minutter med laurbærblade og salt

2
Færdig

Fisk kyllingen op, køl af og pil kødet af benene

3
Færdig

Brug kogevandet til grøntsagerne:

- Kog kartoflerne 10 minutter

4
Færdig

- Kog gulerødder i 2 cm stykker i 3 minutter

5
Færdig

- Kog asparges i 3 cm stykker i 1 minut

6
Færdig

Hak forårsløgene groft og persillen fint

7
Færdig

Slå ægget ud i en røreskål og hæld de øvrige ingredienser over ægget

8
Færdig

Stik en stavblender ned i skålen og blend, til mayoen størkner

9
Færdig

Bland kylling og grøntsager, hæld mayoen over, dryp med citronsaft og slut med et drys persille

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 800 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Koldhævede boller på surdej
forrige
Opskrift: Koldhævede boller på surdej
Opskrift: Vermouth & tonic
næste
Opskrift: Vermouth & tonic
Opskrift: Koldhævede boller på surdej
forrige
Opskrift: Koldhævede boller på surdej
Opskrift: Vermouth & tonic
næste
Opskrift: Vermouth & tonic