Opskrift: Hjemmelavet fiskefilet med remoulade

0 0
Opskrift: Hjemmelavet fiskefilet med remoulade

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
400 g fiskefileter
Salt
1.5 dl vand
1 dl fuldkornshvedemel
3 spsk. hvedemel
1 tsk. bagepulver
Olie til stegning
Remoulade
1 gulerod
1 lille løg
1 syrligt æble
0.5 dl æbleeddike
1 spsk. sukker
200 g majonæse
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. karry
1 tsk. gurkemeje
0.5 tsk. salt
3 spsk. kapers

Dyp fisken i beignetdej - det er nemt, sprødt og sundt

Ingredienser

  • Remoulade

Et par ord om vores opskrift

Del

Er der noget lækrere end en nystegt fiskefilet med en god, grov remoulade? Det er lige, så tænderne løber i vand…

Fiskefileten (der ofte er en rødspættefilet) skal lige paneres, før den steges. Det kan du gøre på 3 måder:

  • Gammeldags panering: Mel + sammenpisket æg + rasp. Det smager altid dejligt, men det er lidt besværligt, og paneringen suger fedtstof som en svamp.
  • Rugmel: At vende hvid fisk i rugmel og stege på panden er nemt, sundt og smager skønt. Eneste ulempe er, at fisken ikke bliver så sprød.
  • Beignetdej: Det er sådan, englænderne gør med fish’n’chips. En beignetdej er nemmere end gammeldags panering, den bliver sprød og lækker, og den suger stort set intet fedtstof.

Vi foreslår, at du dypper dine fiskefileter i en beignetdej og steger dem 2 minutter på hver side i rigeligt fedtstof. Som sagt bliver fedtstoffet liggende tilbage på panden.

Dejen tager 2 minutter at røre sammen. Vi foreslår at lave den af fuldkornshvedemel, som er sundt og giver godt knas, når det bliver stegt. Har du ikke fuldkornshvedemel, så brug gerne almindeligt hvedemel eller majsmel (ikke majsstivelse).

Dejen er ret tyk. Prøv at få så meget dej til at blive siddende på fisken som muligt, før du lægger den på panden.

Som fedtstof brugte vi vindruekerneolie. Solsikkeolie eller majsolie havde fungeret lige så godt. Hæld et ordentligt lag på panden (1-2 cm), så fisken bliver næsten friteret. Det er sådan, man gør sydpå.

Remouladen smager præcis, som en remoulade skal. Den er lidt grov i konsistensen, fordi du selv laver dine pickles af gulerod, æble og løg. Regn med i alt 20 minutters arbejdstid.

Lune fiskefileter, god remoulade – så mangler du bare det perfekte rugbrød med masser af kerner og sprød skorpe, ikke sandt? Værsgo, her kommer den nemme opskrift på hjemmebagt rugbrød.

Ingredienser

Antal personer:
400 g fiskefileter
Salt
1.5 dl vand
1 dl fuldkornshvedemel
3 spsk. hvedemel
1 tsk. bagepulver
Olie til stegning
Remoulade
1 gulerod
1 lille løg
1 syrligt æble
0.5 dl æbleeddike
1 spsk. sukker
200 g majonæse
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. karry
1 tsk. gurkemeje
0.5 tsk. salt
3 spsk. kapers
4 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Drys salt overalt på fisken 1 time inden tilberedning

2
Færdig

Rør vand, mel og bagepulver sammen til en lind dej

3
Færdig

Dyp fiskefileterne i dejen - prøv at få så meget dej til at blive siddende som muligt

4
Færdig

Varm en pande op ved høj varme, hæld 1-2 cm olie på og steg fisken 2 minutter på hver side - den skal blive brun og sprød

5
Færdig

Lad fisken dryppe af på fedtsugende papir

6
Færdig

Remoulade

Start med de lynsyltede pickles, som lige skal køle af bagefter:

7
Færdig

Skær gulerod, løg og æble i bittesmå tern - bland med eddike og sukker - kog op - kog 1 minut - hæld væden fra - og stil til afkøling

8
Færdig

Rør majonæse med resten af ingredienserne (minus kapers)

9
Færdig

Vend de afkølede pickles og kapers i dressingen

10
Færdig

Remouladen må gerne trække nogle timer før brug

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Stegte ris med svinekød
forrige
Opskrift: Stegte ris med svinekød – khao pad moo
Marokkansk-linsesalat
næste
Opskrift: Marokkansk linsesalat
Stegte ris med svinekød
forrige
Opskrift: Stegte ris med svinekød – khao pad moo
Marokkansk-linsesalat
næste
Opskrift: Marokkansk linsesalat

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here