Ingredienser
-
400 g fiskefileter
-
Salt
-
1.5 dl vand
-
1 dl fuldkornshvedemel
-
3 spsk. hvedemel
-
1 tsk. bagepulver
-
Olie til stegning
-
Remoulade
-
1 gulerod
-
1 lille løg
-
1 syrligt æble
-
0.5 dl æbleeddike
-
1 spsk. sukker
-
200 g majonæse
-
1 tsk. dijonsennep
-
1 tsk. karry
-
1 tsk. gurkemeje
-
0.5 tsk. salt
-
3 spsk. kapers
Et par ord om vores opskrift
Er der noget lækrere end en nystegt fiskefilet med en god, grov remoulade? Det er lige, så tænderne løber i vand…
Fiskefileten (der ofte er en rødspættefilet) skal lige paneres, før den steges. Det kan du gøre på 3 måder:
- Gammeldags panering: Mel + sammenpisket æg + rasp. Det smager altid dejligt, men det er lidt besværligt, og paneringen suger fedtstof som en svamp.
- Rugmel: At vende hvid fisk i rugmel og stege på panden er nemt, sundt og smager skønt. Eneste ulempe er, at fisken ikke bliver så sprød.
- Beignetdej: Det er sådan, englænderne gør med fish’n’chips. En beignetdej er nemmere end gammeldags panering, den bliver sprød og lækker, og den suger stort set intet fedtstof.
Vi foreslår, at du dypper dine fiskefileter i en beignetdej og steger dem 2 minutter på hver side i rigeligt fedtstof. Som sagt bliver fedtstoffet liggende tilbage på panden.
Dejen tager 2 minutter at røre sammen. Vi foreslår at lave den af fuldkornshvedemel, som er sundt og giver godt knas, når det bliver stegt. Har du ikke fuldkornshvedemel, så brug gerne almindeligt hvedemel eller majsmel (ikke majsstivelse).
Dejen er ret tyk. Prøv at få så meget dej til at blive siddende på fisken som muligt, før du lægger den på panden.
Som fedtstof brugte vi vindruekerneolie. Solsikkeolie eller majsolie havde fungeret lige så godt. Hæld et ordentligt lag på panden (1-2 cm), så fisken bliver næsten friteret. Det er sådan, man gør sydpå.
Remouladen smager præcis, som en remoulade skal. Den er lidt grov i konsistensen, fordi du selv laver dine pickles af gulerod, æble og løg. Regn med i alt 20 minutters arbejdstid.
Lune fiskefileter, god remoulade – så mangler du bare det perfekte rugbrød med masser af kerner og sprød skorpe, ikke sandt? Værsgo, her kommer den nemme opskrift på hjemmebagt rugbrød.
Ingredienser
400 g fiskefileter | |
Salt | |
1.5 dl vand | |
1 dl fuldkornshvedemel | |
3 spsk. hvedemel | |
1 tsk. bagepulver | |
Olie til stegning | |
Remoulade |
|
1 gulerod | |
1 lille løg | |
1 syrligt æble | |
0.5 dl æbleeddike | |
1 spsk. sukker | |
200 g majonæse | |
1 tsk. dijonsennep | |
1 tsk. karry | |
1 tsk. gurkemeje | |
0.5 tsk. salt | |
3 spsk. kapers |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Drys salt overalt på fisken 1 time inden tilberedning |
2
Færdig
|
Rør vand, mel og bagepulver sammen til en lind dej |
3
Færdig
|
Dyp fiskefileterne i dejen - prøv at få så meget dej til at blive siddende som muligt |
4
Færdig
|
Varm en pande op ved høj varme, hæld 1-2 cm olie på og steg fisken 2 minutter på hver side - den skal blive brun og sprød |
5
Færdig
|
Lad fisken dryppe af på fedtsugende papir |
6
Færdig
|
RemouladeStart med de lynsyltede pickles, som lige skal køle af bagefter: |
7
Færdig
|
Skær gulerod, løg og æble i bittesmå tern - bland med eddike og sukker - kog op - kog 1 minut - hæld væden fra - og stil til afkøling |
8
Færdig
|
Rør majonæse med resten af ingredienserne (minus kapers) |
9
Færdig
|
Vend de afkølede pickles og kapers i dressingen |
10
Færdig
|
Remouladen må gerne trække nogle timer før brug |