Ingredienser
-
Hjemmelavede pølsebrød
-
20 g gær
-
2 dl mælk
-
1 æg
-
25 g smeltet smør
-
400 g hvedemel
-
1 spsk. sukker
-
1 tsk. salt
-
0.5 tsk. kardemomme
-
Hjemmelavet pølse i svøb
-
6 kødfulde pølser
-
12 skiver bacon
-
12 salvieblade
-
Chiliflager
-
3 spsk. olie
-
Hjemmelavet ketchup
-
2 spsk. olie
-
1 rødløg
-
0.5 æble, skrællet
-
2 spsk. æbleeddike
-
2 spsk. brun farin
-
0.5 tsk. kanel
-
100 g tomatpuré
-
1 ds. hakkede tomater (øko)
-
Hjemmelavede ristede løg
-
0.4 l solsikkeolie
-
3 almindelige løg (zittauer)
-
Fint salt
-
Hjemmelavet agurkesalat
-
1 agurk
-
0.25 dl lagereddike
-
3 tsk. sukker
-
1 tsk. salt
-
1 frysepose
-
Desuden
-
Grov sennep
Et par ord om vores opskrift
Hvad er en gourmet hotdog?
Tja, hvert år holdes der faktisk danmarksmesterskaber i hotdogs, og det er mildest talt avancerede ting, de fine kokke putter i deres ’varme hunde’.
I 2019 bestod den vindende gourmet hotdog af: “… sødmælksbrød, som er dampet og friturestegt, pølse med svin, Arla Unika ost, skovæblecreme, blåskimmelost, løvstikkecreme, chipotle mayo, friske sennepskorn og friterede hvidløgsflager.”
Det lyder helt fantastisk. Og helt fantastisk besværligt. Hvis du har flere uger til din rådighed, er du velkommen til selv at prøve.
Her på Spicy Twist er vi nok lidt mere jordnære. Hvis nogen stillede os spørgsmålet – hvad er en gourmet hotdog? – ville vi svare følgende:
En gourmet hotdog er ’bare’ en god gammeldags hotdog, hvor det meste er hjemmelavet og derfor smager 100 gange bedre end en almindelig hotdog hos Restaurant Den Fodkolde henne om hjørnet.
Spicy Twists bud på en realistisk hjemmelavet gourmet hotdog vil med garanti få smagsløgene til at slå smut af glæde hos alle ægte hotdog-elskere. Vi foreslår følgende:
- Køb gode pølser hos slagteren eller i supermarkedet og svøb dem selv i bacon, evt. med salvieblade mellem pølser og bacon
- Køb en god grov sennep i stedet for den kradsbørstige dijonsennep
Resten laver du selv fra grunden…
Du kan næsten regne ud, at det vil tage et par timer at lave sine egne gourmet hotdogs. Heldigvis er det hyggeligt arbejde, og vi garanterer dig, at det er alt besværet værd. Det bliver ret sikkert de bedste hotdogs, du nogensinde har smagt!
Ingredienser
Hjemmelavede pølsebrød |
|
20 g gær | |
2 dl mælk | |
1 æg | |
25 g smeltet smør | |
400 g hvedemel | |
1 spsk. sukker | |
1 tsk. salt | |
0.5 tsk. kardemomme | |
Hjemmelavet pølse i svøb |
|
6 kødfulde pølser | |
12 skiver bacon | |
12 salvieblade | |
Chiliflager | |
3 spsk. olie | |
Hjemmelavet ketchup |
|
2 spsk. olie | |
1 rødløg | |
0.5 æble, skrællet | |
2 spsk. æbleeddike | |
2 spsk. brun farin | |
0.5 tsk. kanel | |
100 g tomatpuré | |
1 ds. hakkede tomater (øko) | |
Hjemmelavede ristede løg |
|
0.4 l solsikkeolie | |
3 almindelige løg (zittauer) | |
Fint salt | |
Hjemmelavet agurkesalat |
|
1 agurk | |
0.25 dl lagereddike | |
3 tsk. sukker | |
1 tsk. salt | |
1 frysepose | |
Desuden |
|
Grov sennep |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hjemmelavede pølsebrødRør gær og mælk sammen |
2
Færdig
|
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt godt igennem |
3
Færdig
|
Lad hæve 30 minutter ved stuetemperatur |
4
Færdig
|
Form 6 tykke, glatte pølser á 12 cm, læg på bagepapir og lad hæve 30 minutter |
5
Færdig
|
Pensl evt. pølsebrødene med lidt sammenpisket æg |
6
Færdig
|
Bag 12-15 minutter midt i en 200 grader varm ovn |
7
Færdig
|
Lad køle af på en bagerist |
8
Færdig
|
Hjemmelavet pølse i svøbTag baconskiverne ud af køleskabet en halv time, inden de skal bruges - så bliver de bløde og klæber bedre til pølserne |
9
Færdig
|
Drys baconskiverne med en smule chiliflager |
10
Færdig
|
Vikl først 2 salvieblade, så 2 baconskiver om hver pølse |
11
Færdig
|
Steg 4-5 minutter på hver side i den varme olie |
12
Færdig
|
Hjemmelavet ketchupVarm olien op ved middellav varme i en gryde |
13
Færdig
|
Tilsæt finthakket løg og æble |
14
Færdig
|
Steg, til løg og æbler er blanke og bløde - det tager små 10 minutter |
15
Færdig
|
Tilsæt æbleeddike og lad fordampe |
16
Færdig
|
Tilsæt brun farin og kanel og steg med 1 minut |
17
Færdig
|
Tilsæt de to slags tomat, læg låg på gryden og lad småkoge 20 minutter |
18
Færdig
|
Smag til, om der skal mere sukker eller eddike i og blend herefter ketchuppen grundigt |
19
Færdig
|
Hæld på sylteglas skyllet med atamon for holdbarhedens skyld |
20
Færdig
|
Hjemmelavede ristede løgSæt olien over ved middelvarme i en mellemstor gryde - så er den perfekt varm, når du har snittet løgene |
21
Færdig
|
Skræl løgene, skær dem i halve og skær i tynde (halve) skiver |
22
Færdig
|
Hæld løgene ned i den varme olie på én gang - de skal småkoge lige fra starten |
23
Færdig
|
Lad løgene stå og småkoge, til de bliver lysebrune - det tager 20-25 minutter - rør et par gange undervejs |
24
Færdig
|
Fisk de ristede løg op på fedtsugende papir (køkkenrulle) - drys med lidt fint salt - og pak dem helt ind i papiret, så det suger fra alle sider |
25
Færdig
|
Spis løgene, når de er kølet af - eller opbevar i en lufttæt beholder |
26
Færdig
|
Hjemmelavet agurkesalatRiv agurken på slidsen af dit rivejern eller skær i tynde skiver |
27
Færdig
|
Læg skiverne i fryseposen og fyld eddike, sukker og salt ved |
28
Færdig
|
Ryst posen grundigt og vent 30 minutter |
29
Færdig
|
Hæld vandet fra og servér |