Opskrift: Hjemmelavet gourmet hotdog
med pølser i baconsvøb

Opskrift: Hjemmelavet gourmet hotdog

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Hjemmelavede pølsebrød
20 g gær
2 dl mælk
1 æg
25 g smeltet smør
400 g hvedemel
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
0.5 tsk. kardemomme
Hjemmelavet pølse i svøb
6 kødfulde pølser
12 skiver bacon
12 salvieblade
Chiliflager
3 spsk. olie
Hjemmelavet ketchup
2 spsk. olie
1 rødløg
0.5 æble, skrællet
2 spsk. æbleeddike
2 spsk. brun farin
0.5 tsk. kanel
100 g tomatpuré
1 ds. hakkede tomater (øko)
Hjemmelavede ristede løg
0.4 l solsikkeolie
3 almindelige løg (zittauer)
Fint salt
Hjemmelavet agurkesalat
1 agurk
0.25 dl lagereddike
3 tsk. sukker
1 tsk. salt
1 frysepose
Desuden
Grov sennep

Det meste er hjemmelavet i disse skønne gourmet hotdogs

Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

  • Hjemmelavede pølsebrød

  • Hjemmelavet pølse i svøb

  • Hjemmelavet ketchup

  • Hjemmelavede ristede løg

  • Hjemmelavet agurkesalat

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Hvad er en gourmet hotdog?

Tja, hvert år holdes der faktisk danmarksmesterskaber i hotdogs, og det er mildest talt avancerede ting, de fine kokke putter i deres ’varme hunde’.

I 2019 bestod den vindende gourmet hotdog af: “… sødmælksbrød, som er dampet og friturestegt, pølse med svin, Arla Unika ost, skovæblecreme, blåskimmelost, løvstikkecreme, chipotle mayo, friske sennepskorn og friterede hvidløgsflager.”

Det lyder helt fantastisk. Og helt fantastisk besværligt. Hvis du har flere uger til din rådighed, er du velkommen til selv at prøve.

Her på Spicy Twist er vi nok lidt mere jordnære. Hvis nogen stillede os spørgsmålet – hvad er en gourmet hotdog? – ville vi svare følgende:

En gourmet hotdog er ’bare’ en god gammeldags hotdog, hvor det meste er hjemmelavet og derfor smager 100 gange bedre end en almindelig hotdog hos Restaurant Den Fodkolde henne om hjørnet.

Spicy Twists bud på en realistisk hjemmelavet gourmet hotdog vil med garanti få smagsløgene til at slå smut af glæde hos alle ægte hotdog-elskere. Vi foreslår følgende:

  • Køb gode pølser hos slagteren eller i supermarkedet og svøb dem selv i bacon, evt. med salvieblade mellem pølser og bacon
  • Køb en god grov sennep i stedet for den kradsbørstige dijonsennep

Resten laver du selv fra grunden…

Du kan næsten regne ud, at det vil tage et par timer at lave sine egne gourmet hotdogs. Heldigvis er det hyggeligt arbejde, og vi garanterer dig, at det er alt besværet værd. Det bliver ret sikkert de bedste hotdogs, du nogensinde har smagt!

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Hjemmelavede pølsebrød

Rør gær og mælk sammen

2
Færdig

Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt godt igennem

3
Færdig

Lad hæve 30 minutter ved stuetemperatur

4
Færdig

Form 6 tykke, glatte pølser á 12 cm, læg på bagepapir og lad hæve 30 minutter

5
Færdig

Pensl evt. pølsebrødene med lidt sammenpisket æg

6
Færdig

Bag 12-15 minutter midt i en 200 grader varm ovn

7
Færdig

Lad køle af på en bagerist

8
Færdig

Hjemmelavet pølse i svøb

Tag baconskiverne ud af køleskabet en halv time, inden de skal bruges - så bliver de bløde og klæber bedre til pølserne

9
Færdig

Drys baconskiverne med en smule chiliflager

10
Færdig

Vikl først 2 salvieblade, så 2 baconskiver om hver pølse

11
Færdig

Steg 4-5 minutter på hver side i den varme olie

12
Færdig

Hjemmelavet ketchup

Varm olien op ved middellav varme i en gryde

13
Færdig

Tilsæt finthakket løg og æble

14
Færdig

Steg, til løg og æbler er blanke og bløde - det tager små 10 minutter

15
Færdig

Tilsæt æbleeddike og lad fordampe

16
Færdig

Tilsæt brun farin og kanel og steg med 1 minut

17
Færdig

Tilsæt de to slags tomat, læg låg på gryden og lad småkoge 20 minutter

18
Færdig

Smag til, om der skal mere sukker eller eddike i og blend herefter ketchuppen grundigt

19
Færdig

Hæld på sylteglas skyllet med atamon for holdbarhedens skyld

20
Færdig

Hjemmelavede ristede løg

Sæt olien over ved middelvarme i en mellemstor gryde - så er den perfekt varm, når du har snittet løgene

21
Færdig

Skræl løgene, skær dem i halve og skær i tynde (halve) skiver

22
Færdig

Hæld løgene ned i den varme olie på én gang - de skal småkoge lige fra starten

23
Færdig

Lad løgene stå og småkoge, til de bliver lysebrune - det tager 20-25 minutter - rør et par gange undervejs

24
Færdig

Fisk de ristede løg op på fedtsugende papir (køkkenrulle) - drys med lidt fint salt - og pak dem helt ind i papiret, så det suger fra alle sider

25
Færdig

Spis løgene, når de er kølet af - eller opbevar i en lufttæt beholder

26
Færdig

Hjemmelavet agurkesalat

Riv agurken på slidsen af dit rivejern eller skær i tynde skiver

27
Færdig

Læg skiverne i fryseposen og fyld eddike, sukker og salt ved

28
Færdig

Ryst posen grundigt og vent 30 minutter

29
Færdig

Hæld vandet fra og servér

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 900 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Hjemmelavet juice af rødbede, æble, citron og ingefær
forrige
Opskrift: Hjemmelavet juice af rødbede, æble, citron og ingefær
Opskrift på andesovs
næste
Opskrift: Lækker andesovs / brun sovs på den nemme måde
Opskrift: Hjemmelavet juice af rødbede, æble, citron og ingefær
forrige
Opskrift: Hjemmelavet juice af rødbede, æble, citron og ingefær
Opskrift på andesovs
næste
Opskrift: Lækker andesovs / brun sovs på den nemme måde