Ingredienser
-
1 æg
-
2 spsk. majsstivelse
-
1 tsk. dijonsennep
-
3 spsk. whisky
-
4 dl oksekødsbouillon, let afkølet
-
15 peberkorn, groft kværnet
Et par ord om vores opskrift
Den engelske kongefamilie har muligvis nydt en whiskysovs næsten magen til denne. På den skønne hjemmeside Downton Abbey Cooks bringer man i hvert fald opskriften på en kylling med whiskysovs, der er opkaldt efter det kongelige slot i Skotland, Balmoral.
Denne skotsk-inspirerede opskrift tager udgangspunkt i den type whiskysovs, der serveres i Storbritannien og USA. Her bruger man naturligvis ægte (skotsk) whisky, bouillon, lidt sennep og godt med sort peber. Sovsen får dermed en mere klassisk sovsesmag, der klæder al slags kød, uden på nogen måde at dominere.
I Danmark virker det derimod til, at alle opskrifter på whiskysovs skal indeholde tomat og ende ud i en sødlig, tomatiseret sovs. Meget lig den såkaldt “originale whiskysauce fra Jensen’s”.
Valget er dit: En mere klassisk sovs eller en sødlig tomatsovs?
I forhold til både de angelsaksiske og danske opskrifter på hjemmelavet whiskysovs har vi sparet den kalorieholdige fløde væk – og erstattet med et æg. Æg i sovser er nemlig også en garant for god smag og cremet konsistens, men uden den tunge fornemmelse i maven og de ekstra kilo på sidebenene.
Sovsen er utroligt let at lave: Først pisker du alle ingredienser sammen i en skål. Så varmer du op i en gryde under omrøring. Og pludselig er sovsen varm og perfekt cremet, hverken for tynd eller for tyk. Det tager højst 15 minutter.
Spicy Twists originale whiskysovs (hæ hæ) er herligt tilbehør til alle slags stegt kød; bøffer, oksemørbrad, culotte, roastbeef, koteletter, svinemørbrad, kylling, lam osv.
Ingredienser
1 æg | |
2 spsk. majsstivelse | |
1 tsk. dijonsennep | |
3 spsk. whisky | |
4 dl oksekødsbouillon, let afkølet | |
15 peberkorn, groft kværnet |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Pisk æg, majsstivelse og sennep sammen i en skål |
2
Færdig
|
Pisk de øvrige ingredienser i |
3
Færdig
|
Varm blandingen op ved middelvarme i en gryde, til sovsen begynder at dampe |
4
Færdig
|
Pisk roligt, mens sovsen tykner |
5
Færdig
|
Sovsen skal ikke koge |
6
Færdig
|
Servér straks |