• Forside
  • Sovs
  • Opskrift: Hjemmelavet skotsk whiskysovs på 15 minutter

Opskrift: Hjemmelavet skotsk whiskysovs på 15 minutter
med ægte whisky og sennep

0 0
Opskrift: Hjemmelavet skotsk whiskysovs på 15 minutter

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 æg
2 spsk. majsstivelse
1 tsk. dijonsennep
3 spsk. whisky
4 dl oksekødsbouillon, let afkølet
15 peberkorn, groft kværnet

En helt anderledes whiskysovs end Jensens søde tomatsovs

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Den engelske kongefamilie har muligvis nydt en whiskysovs næsten magen til denne. På den skønne hjemmeside Downton Abbey Cooks bringer man i hvert fald opskriften på en kylling med whiskysovs, der er opkaldt efter det kongelige slot i Skotland, Balmoral.

Denne skotsk-inspirerede opskrift tager udgangspunkt i den type whiskysovs, der serveres i Storbritannien og USA. Her bruger man naturligvis ægte (skotsk) whisky, bouillon, lidt sennep og godt med sort peber. Sovsen får dermed en mere klassisk sovsesmag, der klæder al slags kød, uden på nogen måde at dominere.

I Danmark virker det derimod til, at alle opskrifter på whiskysovs skal indeholde tomat og ende ud i en sødlig, tomatiseret sovs. Meget lig den såkaldt “originale whiskysauce fra Jensen’s”.

Valget er dit: En mere klassisk sovs eller en sødlig tomatsovs?

I forhold til både de angelsaksiske og danske opskrifter på hjemmelavet whiskysovs har vi sparet den kalorieholdige fløde væk – og erstattet med et æg. Æg i sovser er nemlig også en garant for god smag og cremet konsistens, men uden den tunge fornemmelse i maven og de ekstra kilo på sidebenene.

Sovsen er utroligt let at lave: Først pisker du alle ingredienser sammen i en skål. Så varmer du op i en gryde under omrøring. Og pludselig er sovsen varm og perfekt cremet, hverken for tynd eller for tyk. Det tager højst 15 minutter.

Spicy Twists originale whiskysovs (hæ hæ) er herligt tilbehør til alle slags stegt kød; bøffer, oksemørbrad, culotte, roastbeef, koteletter, svinemørbrad, kylling, lam osv.

Ingredienser

Antal personer:
1 æg
2 spsk. majsstivelse
1 tsk. dijonsennep
3 spsk. whisky
4 dl oksekødsbouillon, let afkølet
15 peberkorn, groft kværnet
2 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Pisk æg, majsstivelse og sennep sammen i en skål

2
Færdig

Pisk de øvrige ingredienser i

3
Færdig

Varm blandingen op ved middelvarme i en gryde, til sovsen begynder at dampe

4
Færdig

Pisk roligt, mens sovsen tykner

5
Færdig

Sovsen skal ikke koge

6
Færdig

Servér straks

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Langtidsstegt lammeskank i ovn
forrige
Opskrift: Langtidsstegt lammeskank i ovn
Opskrift: Steaks af helleflynder i ovn
næste
Opskrift: Steaks af helleflynder i ovn
Opskrift: Langtidsstegt lammeskank i ovn
forrige
Opskrift: Langtidsstegt lammeskank i ovn
Opskrift: Steaks af helleflynder i ovn
næste
Opskrift: Steaks af helleflynder i ovn

Tilføj Din Kommentar