Ingredienser
-
4 lammeskanke
-
4 dl hvidvin
-
4 gulerødder
-
4 pastinakker
-
4 rødløg
-
4 fed hvidløg
-
20 kardemommekapsler
-
20 peberkorn, knust
-
2 spsk. paprika
-
2 tsk. kanel
-
2 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Vi vil gerne invitere dig på en tur til de varme lande…
Når du løfter låget på gryden eller stegesoen, efter at den har stået 3 timer i ovnen med lammeskanke, rodfrugter og krydderier, bliver du sendt direkte til 1001 nats persiske eventyrriger. Både smagen og duften er eksotisk på den mest forførende måde.
Lammeskank er en uhyre taknemmelig udskæring at have med at gøre. Den skal bare have 3 timer ved 150 grader i selskab med andre gode ting, og når du hiver den ud i lyset igen, er den mør som smør. Hvis du har krydret tilpas, smager kødet ikke engang særligt meget af lam. Det smager bare – fantastisk.
Det var på den græske ø Lesbos, at Spicy Twist i sin tid lærte at bruge kanel i forbindelse med lam. Vi syntes, det lød lidt underligt på menukortet, for kanel er da kun noget man bruger på risengrød, ikke sandt? Men da retten så kom på bordet, måtte vi overgive os betingelsesløst. Hooold nu op, hvor er det en genial kombination: Langtidsstegt lam og kanel. Man bliver helt blød om hjertet.
Når du foruden kanel tilføjer kardemomme og paprika, så letter du fra Grækenland. Næste stop er enten det gamle Persien eller Nordafrika, hvor man også tryller med disse krydderier.
En sjat hvidvin og en skovlfuld løg og rodfrugter fuldender retten. Der kommer den hyggeligste krydrede skysovs ud af anstrengelserne (ikke spor sprittet, bare rolig), og denne sovs smager fortryllende oven på en blød og rar mos af søde kartofler.
God rejse!
Ingredienser
4 lammeskanke | |
4 dl hvidvin | |
4 gulerødder | |
4 pastinakker | |
4 rødløg | |
4 fed hvidløg | |
20 kardemommekapsler | |
20 peberkorn, knust | |
2 spsk. paprika | |
2 tsk. kanel | |
2 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Læg lammeskankene i bunden af en ovnfast gryde eller stegeso |
2
Færdig
|
Hæld hvidvin ved |
3
Færdig
|
Rens grøntsagerne og skær dem groft ud - hæld ned til kødet |
4
Færdig
|
Giv kardemommekapslerne et gok, så de åbner sig |
5
Færdig
|
Hæld alle krydderier i gryden |
6
Færdig
|
Drys lidt ekstra salt på den del af skankene, der stikker op af væsken |
7
Færdig
|
Læg låg på og bag 3 timer i en 150 grader varm ovn |