Opskrift: Langtidsstegt lammeskank i ovn
med vin og varme krydderier

0 0
Opskrift: Langtidsstegt lammeskank i ovn

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
4 lammeskanke
4 dl hvidvin
4 gulerødder
4 pastinakker
4 rødløg
4 fed hvidløg
20 kardemommekapsler
20 peberkorn, knust
2 spsk. paprika
2 tsk. kanel
2 tsk. salt

Servér en mos af søde kartofler til det smørmøre lammekød

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Vi vil gerne invitere dig på en tur til de varme lande…

Når du løfter låget på gryden eller stegesoen, efter at den har stået 3 timer i ovnen med lammeskanke, rodfrugter og krydderier, bliver du sendt direkte til 1001 nats persiske eventyrriger. Både smagen og duften er eksotisk på den mest forførende måde.

Lammeskank er en uhyre taknemmelig udskæring at have med at gøre. Den skal bare have 3 timer ved 150 grader i selskab med andre gode ting, og når du hiver den ud i lyset igen, er den mør som smør. Hvis du har krydret tilpas, smager kødet ikke engang særligt meget af lam. Det smager bare – fantastisk.

Det var på den græske ø Lesbos, at Spicy Twist i sin tid lærte at bruge kanel i forbindelse med lam. Vi syntes, det lød lidt underligt på menukortet, for kanel er da kun noget man bruger på risengrød, ikke sandt? Men da retten så kom på bordet, måtte vi overgive os betingelsesløst. Hooold nu op, hvor er det en genial kombination: Langtidsstegt lam og kanel. Man bliver helt blød om hjertet.

Når du foruden kanel tilføjer kardemomme og paprika, så letter du fra Grækenland. Næste stop er enten det gamle Persien eller Nordafrika, hvor man også tryller med disse krydderier.

En sjat hvidvin og en skovlfuld løg og rodfrugter fuldender retten. Der kommer den hyggeligste krydrede skysovs ud af anstrengelserne (ikke spor sprittet, bare rolig), og denne sovs smager fortryllende oven på en blød og rar mos af søde kartofler.

God rejse!

Ingredienser

Antal personer:
4 lammeskanke
4 dl hvidvin
4 gulerødder
4 pastinakker
4 rødløg
4 fed hvidløg
20 kardemommekapsler
20 peberkorn, knust
2 spsk. paprika
2 tsk. kanel
2 tsk. salt
3 fra 21 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Læg lammeskankene i bunden af en ovnfast gryde eller stegeso

2
Færdig

Hæld hvidvin ved

3
Færdig

Rens grøntsagerne og skær dem groft ud - hæld ned til kødet

4
Færdig

Giv kardemommekapslerne et gok, så de åbner sig

5
Færdig

Hæld alle krydderier i gryden

6
Færdig

Drys lidt ekstra salt på den del af skankene, der stikker op af væsken

7
Færdig

Læg låg på og bag 3 timer i en 150 grader varm ovn

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Smoothie med dadler og bananer
forrige
Opskrift: Smoothie med dadler og bananer
Opskrift: Hjemmelavet skotsk whiskysovs på 15 minutter
næste
Opskrift: Hjemmelavet skotsk whiskysovs på 15 minutter
Opskrift: Smoothie med dadler og bananer
forrige
Opskrift: Smoothie med dadler og bananer
Opskrift: Hjemmelavet skotsk whiskysovs på 15 minutter
næste
Opskrift: Hjemmelavet skotsk whiskysovs på 15 minutter

Tilføj Din Kommentar