Ingredienser
-
300 g solbær
-
125 g sukker
-
1 fl snaps
Et par ord om vores opskrift
Hvis du kan få fat i flere solbær, end du kan spise, så skal du unde dig selv (og dine gæster) at lave en flaske solbærsnaps eller to. Eller flere! Det er en fuldkommen vanedannende drik, som smager forrygende både som et glas i utide eller som dessertvin til vaniljeis og pandekager.
Apropos dessert: Du kan spise solbærrene efter endt lagring, og de smager netop godt på vaniljeis og pandekager. Bærrene er lidt sprittede i smagen, så de er ikke for børn. Til gengæld har snapsen mistet den sprittede og brændende fornemmelse – den er bare blød og behagelig.
Spørgsmålet er, hvor sød din solbærsnaps skal være? Vi synes, den skal være lidt sød, men ikke så sød som likør. Det kan du lige overveje, inden du benytter den mængde sukker, vi foreslår. Er du til en likøragtig solbærdrik, skal du nok tilsætte yderligere 50-75 gram sukker.
Når du sætter solbærrene til lagring, må du meget gerne tilføje et par solbærblade, hvis du har adgang til dem. Og du skal ikke pille de små stilke af solbærrene. Alt sammen bidrager nemlig til den dybe smag af solbær i den færdige solbærsnaps.
Brug kun snaps uden smag, fx Brøndum Klar. Eller vodka. Eller hvid rom.
Servér solbærsnaps afkølet i små glas.
Ingredienser
300 g solbær | |
125 g sukker | |
1 fl snaps |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hæld alle ingredienser i et patentglas |
2
Færdig
|
Rør rundt i snapsen det første par dage for at opløse sukkeret |
3
Færdig
|
Lad snapsen trække 3 måneder |
4
Færdig
|
Si snapsen over i en flaske, du kan sætte i køleskabet |