Ingredienser
-
1.2 kg kalveculotte
-
15 korn fra kardemommekapsler
-
1 tsk. korianderfrø
-
1 tsk. spidskommen
-
1 stjerneanis
-
1 spsk. salt
-
1 tsk. chiliflager
Et par ord om vores opskrift
Kalveculotte er en taknemmelig udskæring, for allerede på forhånd er den langt mere mør end fx en okseculotte. Den skal derfor ikke have lige så meget varme som sin oksefætter. Desuden er smagen mild og god.
Vi griller vores kalveculotte i en kuglegrill, hvor de glødende briketter placeres i den ene side, så stegen kan stå og hygge sig i den anden side over indirekte varme. Først til sidst giver vi fyren en tur direkte over gløderne.
Kalveculotte egner sig perfekt som selskabsmad. Hvis der kommer mange gæster, laver du bare 2-3 culotter – det er faktisk ret let.
Det vigtigste tilbehør til kalveculotte er rigelige mængder iskold rosé. Herudover kunne du servere en dejlig kartoffelsalat med rygeost og radiser samt en fræk fennikelsalat.
Ingredienser
1.2 kg kalveculotte | |
15 korn fra kardemommekapsler | |
1 tsk. korianderfrø | |
1 tsk. spidskommen | |
1 stjerneanis | |
1 spsk. salt | |
1 tsk. chiliflager |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Befri undersiden af stegen for hinder |
2
Færdig
|
Pulverisér alle krydderier i en morter og gnub rubben ind i kød og fedt |
3
Færdig
|
Lad kødet marinere mindst 2 timer, men gerne op til et døgn |
4
Færdig
|
Steg culotten 25-30 minutter over indirekte varme |
5
Færdig
|
Steg culotten hurtigt på begge sider over direkte varme |
6
Færdig
|
Lad culotten trække 10 minutter, før du skærer den i tynde skiver |