Ingredienser
-
500 g solbærsyltetøj
-
1 fl. snaps
Et par ord om vores opskrift
Solbærsnaps er en gudedrik, som kan få både unge hipstere og gamle damer med blåt hår – og alle os andre ind imellem – til at falde i svime.
Hjemmelavet solbærsnaps smager fantastisk til et stykke chokolade, til et fad oste, hældt over pandekager, som dessertvin eller bare som et lille glas i utide. Gerne afkølet.
Vil du lave gammeldags solbærsnaps helt fra grunden, kræver det en god sjat solbær, en hel del sukker, en flaske klar snaps – og 3 måneders trækketid.
Med lidt trylleri kan du skære 2 måneder af trækketiden og lave en hurtigere version af den gode hjemmelavede solbærsnaps. Og bare rolig, den smager nøjagtigt lige så godt!
Trylleriet består i at bruge solbærsyltetøj i stedet for rå solbær og sukker. Dette trick er muligt, fordi solbærsyltetøj hovedsaligt består af to ingredienser – solbær og sukker.
Hvis du ikke har hjemmelavet solbærsyltetøj, så sørg for at købe den bedste kvalitet, du kan finde.
Med hensyn til snaps kan den smagsneutrale “Brøndum Snaps klar” varmt anbefales. Alternativt en flaske hvid rom.
Når indkøbene er vel overstået, bliver det for alvor nemt: Hæld 1/2 kg solbærsyltetøj og en flaske snaps i et sylteglas, rør rundt og lad trække 1 måned. Du skal lige røre rundt i glasset hver eller hver anden dag, så syltetøjet går i forbindelse med alkoholen.
God fornøjelse!
Ingredienser
500 g solbærsyltetøj | |
1 fl. snaps |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hæld solbærsyltetøj og snaps i et sylteglas og rør rundt |
2
Færdig
|
Rør rundt i glasset hver eller hver anden dag i 1 måned |
3
Færdig
|
Si snapsen og servér afkølet |