Opskrift: Gammeldags solbærsyltetøj
med solbær og sukker

0 0
Opskrift: Gammeldags solbærsyltetøj

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
500 g solbær
400 g sukker

Hjemmelavet solbærsyltetøj på pandekager og yoghurt smager himmelsk

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Der var engang. Engang, hvor maden smagte intenst og vidunderligt af de få gode råvarer, der var brugt under tilberedningen. Engang, hvor man selv tilberedte  sine marmelader og syltetøj af havens bær – og gemte sommeren på glas til de lange, drøje vintermåneder. Engang, hvor der ikke fandtes syltesukker, så der var forskel på marmelade og syltetøj. Det er den type retter, vi i dag kalder rigtig mormormad.

Lad os lige repetere forskellen på marmelade og syltetøj. Marmelade har en geléagtig konsistens og skal kun indeholde 35% frugt. Syltetøj skal indeholde hele stykker af mindst 45% frugt og er ofte tyndere i konsistensen.

Syltetøj er altså en luksusspise med mere af det gode i. Marmelade er et lidt tarveligere produkt. I øvrigt er pektinindholdet i solbær så højt, at syltetøjet størkner en del, når det er afkølet. Så du behøver ikke at bruge syltesukker, kartoffelmel eller andet for at få en fin, fast konsistens.

Denne opskrift på solbærsyltetøj er helt enkel. Solbær og sukker, nix weiter. Nogen foretrækker lige dele af hvert (pund til pund-metoden), men selv om der er godt med syre i solbær, synes vi, at det rækker med 80% så meget sukker som bær. Til gengæld tilsætter vi heller ikke citron, som det ofte foreslås.

Ej heller tilsætter vi vanilje eller rom. Eller timian. Men alle tre ting er bestemt muligheder. Hvis du ønsker andre smage end solbær, så vent med at tilsætte disse, til syltetøjet er kogt færdigt – ellers forsvinder smagene i den intense varme.

Hæld syltetøjet på varme, skoldede sylteglas og luk straks til. Hvis du har kogt en stor portion, der skal holde længe, er det en god idé at skolde glassene i kogende vand og en teskefuld atamon i hvert glas. Luk glassene og ryst blandingen rundt, så også låget får et skvæt atamon/vand og hæld så vandet ud, før du fylder syltetøjet i.

Solbærsyltetøj smager vidunderligt på en ostemad, på din yoghurt eller i pandekager med en klat vaniljeis. Du kan også servere solbærsyltetøj til alle retter med brun sovs.

Ingredienser

Antal personer:
500 g solbær
400 g sukker
3 fra 3 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Bring de rensede bær og sukkeret i kog

2
Færdig

Småkog uden låg i 10 minutter

3
Færdig

Fisk bærrene op med en hulske

4
Færdig

Småkog saften i 10 minutter uden bær

5
Færdig

Hæld bærrene tilbage og kog yderlige 2 minutter

6
Færdig

Hæld straks på glas og luk til

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Ratatouille med fennikel
forrige
Opskrift: Ratatouille med fennikel
Opskrift: Helstegt oksemørbrad - dagen derpå
næste
Opskrift: Helstegt oksemørbrad – dagen derpå
Opskrift: Ratatouille med fennikel
forrige
Opskrift: Ratatouille med fennikel
Opskrift: Helstegt oksemørbrad - dagen derpå
næste
Opskrift: Helstegt oksemørbrad – dagen derpå

Tilføj Din Kommentar