Ingredienser
-
12 store makroner
-
8 halve syltede ferskner
-
12 spsk. ferskenlage
-
Chokolade
-
Nødder
-
Vaniljecreme
-
200 g cremefraiche 38%
-
4 tsk. vaniljesukker
-
2 tsk. citronsaft
Et par ord om vores opskrift
Syltede ferskner er frugten, som selv frugt-hadere elsker. For de er bløde, søde og indsmigrende lækre. Og det gælder, hvad enten du serverede hjemmelavede syltede ferskner eller dem fra dåse.
En af de mest populære desserter i 1970’erne og 1980’erne var en portion syltede ferskner i egen lage med en solid klat flødeskum … hvis man var lidt brillet, kom der måske et drys chokolade og/eller nødder på.
Denne nemme ferskentrifli tager udgangspunkt i den elskede mormordessert fra de gode, gamle dage. Dybest set tilføjer vi bare makroner, bytter flødeskum ud med en lynhurtig vaniljecreme og serverer herlighederne af et glas i stedet for af en hvid morgenmadstallerken.
Det behøver ikke at tage mere end 10-15 minutter at lave nogle fine glas ferskentrifli til alle gæsterne:
- Knus et par makroner i bunden af hvert glas
- Skær et par syltede ferskner i både og læg ovenpå
- Øs nogle spiseskefulde lage over – evt. suppleret med en sjat portvin
- Top op med vaniljecreme og et drys chokolade og nødder
- Et par blade mynte til sidst duer også
De voksne i selskabet vil nok være enige i, at et glas portvin eller en lynhurtig hjemmelavet solbærsnaps smager fortryllende til.
Se også vores opskrifter på:
Ingredienser
12 store makroner | |
8 halve syltede ferskner | |
12 spsk. ferskenlage | |
Chokolade | |
Nødder | |
Vaniljecreme |
|
200 g cremefraiche 38% | |
4 tsk. vaniljesukker | |
2 tsk. citronsaft |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Knus makronerne og fordel i pæne dessertglas |
2
Færdig
|
Skær fersknerne i både og placér ovenpå |
3
Færdig
|
Øs ferskenlage over |
4
Færdig
|
Rør vaniljecremen sammen og hæld over |
5
Færdig
|
Top op med hakket chokolade og nødder |