Opskrift: Nem ferskentrifli
med makroner og vaniljecreme

Opskrift: Nem ferskentrifli

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
12 store makroner
8 halve syltede ferskner
12 spsk. ferskenlage
Chokolade
Nødder
Vaniljecreme
200 g cremefraiche 38%
4 tsk. vaniljesukker
2 tsk. citronsaft

En herlig og hurtig dessert for både børn og voksne

Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

  • Vaniljecreme

Et par ord om vores opskrift

Del

Syltede ferskner er frugten, som selv frugt-hadere elsker. For de er bløde, søde og indsmigrende lækre. Og det gælder, hvad enten du serverede hjemmelavede syltede ferskner eller dem fra dåse.

En af de mest populære desserter i 1970’erne og 1980’erne var en portion syltede ferskner i egen lage med en solid klat flødeskum … hvis man var lidt brillet, kom der måske et drys chokolade og/eller nødder på.

Denne nemme ferskentrifli tager udgangspunkt i den elskede mormordessert fra de gode, gamle dage. Dybest set tilføjer vi bare makroner, bytter flødeskum ud med en lynhurtig vaniljecreme og serverer herlighederne af et glas i stedet for af en hvid morgenmadstallerken.

Det behøver ikke at tage mere end 10-15 minutter at lave nogle fine glas ferskentrifli til alle gæsterne:

  • Knus et par makroner i bunden af hvert glas
  • Skær et par syltede ferskner i både og læg ovenpå
  • Øs nogle spiseskefulde lage over – evt. suppleret med en sjat portvin
  • Top op med vaniljecreme og et drys chokolade og nødder
  • Et par blade mynte til sidst duer også

De voksne i selskabet vil nok være enige i, at et glas portvin eller en lynhurtig hjemmelavet solbærsnaps smager fortryllende til.

Se også vores opskrifter på:

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Knus makronerne og fordel i pæne dessertglas

2
Færdig

Skær fersknerne i både og placér ovenpå

3
Færdig

Øs ferskenlage over

4
Færdig

Rør vaniljecremen sammen og hæld over

5
Færdig

Top op med hakket chokolade og nødder

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.200 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Mexicansk bønnegryde (vegansk)
forrige
Opskrift: Mexicansk bønnegryde (vegansk)
Opskrift: Hurtig hjemmelavet solbærsnaps
næste
Opskrift: Hurtig hjemmelavet solbærsnaps
Opskrift: Mexicansk bønnegryde (vegansk)
forrige
Opskrift: Mexicansk bønnegryde (vegansk)
Opskrift: Hurtig hjemmelavet solbærsnaps
næste
Opskrift: Hurtig hjemmelavet solbærsnaps