Opskrift: Varme hveder til Store Bededag
med hyggelig kardemomme

0 0
Opskrift: Varme hveder til Store Bededag

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2.5 dl minimælk
25 g gær
25 g sukker
75 g smør
600 g hvedemel
2 æg
10 kardemommekapsler, de knuste korn
1 tsk. salt

Så bliver det ikke nemmere at bage sine egne hveder

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

En gang om året, til Store Bededag, smovser vi danskere i lune, friskbagte hveder. For mange mennesker er det også den eneste gang om året, de under sig selv et solidt lag tandsmør på brødet.

Egentlig er det synd at nyde de lette, luftige og super velsmagende boller så sjældent, for de smager jo så godt, at de sagtens kunne erstatte krydderboller hver søndag, ikke sandt?

Hveder skal både smage og dufte af kardemomme (lige som krydderboller i øvrigt). Vi anbefaler varmt at anskaffe hele kardemommekapsler og knuse kornene i en morter til et fint pulver sammen med salt og sukker. Det giver en langt bedre og mere nuanceret smag end færdigkværnet kardemomme på glas. Men hvis du insisterer på det færdige pulver, så brug 1 teskefuld med top til denne mængde dej.

Hvor søde skal dine hveder være? Vi synes ikke, de skal være sødere end krydderboller – men hvis du foretrækker hveder med en sødme hen i retning af kage, kan du roligt fordoble mængden af sukker.

Denne opskrift er stort set så enkel, som den kan være. Ikke noget med at varme mælk eller blødgøre smør først. Bare rør de 8 ingredienser godt og grundigt sammen, lad dejen hæve 1 time og bag derefter i 20 minutter. Hvor svært kan det være?

God Store Hvededag.

Ingredienser

Antal personer:
2.5 dl minimælk
25 g gær
25 g sukker
75 g smør
600 g hvedemel
2 æg
10 kardemommekapsler, de knuste korn
1 tsk. salt
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Opløs gæren i mælken, snit smørret i små tern

2
Færdig

Rør alle ingredienser grundigt sammen – evt. på røremaskine ved lav hastighed

3
Færdig

Form dejen til 12 runde boller og læg dem i et smurt ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm) - de må lige akkurat ikke røre hinanden

4
Færdig

Lad hæve tildækket 1 time

5
Færdig

Bag 20 minutter på næstnederste rille i en 200 grader varm ovn

6
Færdig

Vent 10 minutter med at vippe de varme hveder ud af fadet

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Asparges med sauce mousseline & løvstikke
forrige
Opskrift: Asparges med sauce mousseline & løvstikke
Opskrift: Indisk linsegryde (one pot)
næste
Opskrift: Indisk linsegryde (one pot)
Opskrift: Asparges med sauce mousseline & løvstikke
forrige
Opskrift: Asparges med sauce mousseline & løvstikke
Opskrift: Indisk linsegryde (one pot)
næste
Opskrift: Indisk linsegryde (one pot)

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here