Opskrift: Indisk linsegryde (one pot)
med kartofler, gulerødder og tomater

0 0
Opskrift: Indisk linsegryde (one pot)

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
7 dl vand
300 g kartofler
250 g cherrytomater
150 g røde linser
20 g ingefær, revet
2 gulerødder
2 rødløg
2 fed hvidløg, knust
1 spsk. karry
1 tsk. spidskommen
1 tsk. korianderfrø
1 tsk. kardemomme
1 tsk. chiliflager
1 tsk. salt
Pynt
Koriander

Verdens nemmeste veganske gryderet med masser af smag og vitaminer

Tilhører:
  • Billig mad
  • Sund mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Pynt

Et par ord om vores opskrift

Del

Smagen minder meget om den klassiske, indiske linseret daal, men der er lidt mere at tygge på i denne linsegryde – nemlig kartofler, gulerødder og tomater. Det er jo en hovedret, der er tale om her.

Gad vide, om det ikke er verdens nemmeste opskrift på en lækker vegetarret!? Du propper simpelt hen alle ingredienser ned i en gryde på én gang, koger i 25 minutter, og så er der serveret. Kan det blive nemmere?

Denne forenklede madlavningsteknik kaldes one pot, og er naturligvis opfundet af en amerikaner. Teknikken er smart af tre årsager: Først og fremmest er det nemt. Dernæst tager alle ingredienser god smag af hinanden og ender med at blive en harmonisk enhed. Og endelig skal du kun vaske én gryde af bagefter.

I denne linsegryde har vi brugt de milde, smagfulde og herligt billige røde linser. Du får masser af vitaminer og proteiner for ingen penge, og i modsætning til bønner har linser den klare fordel, at de ikke skal iblødsættes først. De skal bare koge en smule.

Rødløg er bedre end almindelige gule løg i denne ret, ganske enkelt fordi rødløg bliver hurtigt møre.

Linsegryde er en rund, rar himmerigsmundfuld, som alle kan lide. Ganske vist er der tale om en vegansk gryderet uden skyggen af animalske ingredienser, men de indiske krydderier gør retten så smagfuld, at også hardcore kødspisere kan være med her.

Vil du gøre lidt ekstra ud af det, kan du som tilbehør til linsegryde servere en indisk raita-salat og en pladefuld nybagte naan-brød.

Ingredienser

Antal personer:
7 dl vand
300 g kartofler
250 g cherrytomater
150 g røde linser
20 g ingefær, revet
2 gulerødder
2 rødløg
2 fed hvidløg, knust
1 spsk. karry
1 tsk. spidskommen
1 tsk. korianderfrø
1 tsk. kardemomme
1 tsk. chiliflager
1 tsk. salt
Pynt
Koriander
1 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skær grøntsagerne i små tern, halvér tomaterne, knus krydderierne

2
Færdig

Hæld alle ingredienser i en passende gryde og bring i kog

3
Færdig

Kog 25 minutter ved lavt blus og under låg

4
Færdig

Servér med friske korianderblade

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Varme hveder til Store Bededag
forrige
Opskrift: Varme hveder til Store Bededag
Opskrift: Ummenum for en blåbær-mojito!
næste
Opskrift: Ummenum for en blåbær-mojito!
Opskrift: Varme hveder til Store Bededag
forrige
Opskrift: Varme hveder til Store Bededag
Opskrift: Ummenum for en blåbær-mojito!
næste
Opskrift: Ummenum for en blåbær-mojito!

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here