Opskrift: Hvid fisk i ovn på den sunde måde
- med spinat, porrer og gulerødder

0 0
Opskrift: Hvid fisk i ovn på den sunde måde

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
600 g hvid fisk
2 spsk. olie
2 rødløg
2 fed hvidløg
400 g frisk spinat
3 dl mælk
3 spsk. mel
1.5 tsk. salt, peber
0.5 tsk. muskat, revet
2 porrer
2 gulerødder
1 æble
Rasp

Nem, lækker, sund og slankende fisk i fad

Tilhører:
  • Slankemad
  • Sund mad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Et par trøstende ord til alle fiskeskeptikere: Dette hyggelige fiskefad er der ingen ben i. Og næsten heller ingen kalorier. Så køb trygt noget hvid fisk og hop ud i det…

Hvid fisk er selvfølgelig en bred betegnelse. Du kan bruge torsk, helleflynder, hellefisk, lyssej og mørksej, rødspættefileter… Ja, faktisk kunne du også sagtens lave retten med laks. Kort sagt: Bare få fat i noget fisk uden ben.

Hvis fisken er frossen, kan det anbefales, at du tør den langsomt op i køleskabet natten over.

1 time inden tilberedning hiver du fisken ud af køleskabet og giver den lidt salt. Det får fisken til at smide vand og blive fastere i kødet. Dette trick gælder med både fisk og kød.

I bunden af et ovnfast fad lægger du tyndt skårne rå grøntsager – fx porrer, gulerødder og revet æble, som skal dryppes med saften af en halv citron. Ingen fedtstof.

Herpå lægger du fisken. Så følger et lag stuvet spinat. Og til sidst et lag rasp… 25 minutter ved 200 grader midt i ovnen, så er der mad.

Som tilbehør til den hvide fisk i ovn smager velkogte ris godt. Eller en skålfuld små, fine kartofler drysset med persille. Eller friskbagte kuvertbrød.

Ingredienser

Antal personer:
600 g hvid fisk
2 spsk. olie
2 rødløg
2 fed hvidløg
400 g frisk spinat
3 dl mælk
3 spsk. mel
1.5 tsk. salt, peber
0.5 tsk. muskat, revet
2 porrer
2 gulerødder
1 æble
Rasp
2 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Tag fisken ud af køleskabet 1 time inden tilberedning og drys med salt på begge sider

2
Færdig

Varm olien op i en stor gryde og steg finthakkede løg og hvidløg blanke ved middellav varme - det tager ca. 10 minutter

3
Færdig

Skru op for varmen, tilsæt spinaten og steg med, til spinaten er faldet sammen, og det meste væske er fordampet

4
Færdig

Ryst en jævning af mælk og mel og rør i spinaten - lad koge 2-3 minutter, til stuvningen er tyk

5
Færdig

Smag spinatstuvningen til med salt, peber og muskat

6
Færdig

Skær porrer og gulerødder i tyndest mulige skiver, riv æblet og læg i bunden af et stort ovnfast fad

7
Færdig

Læg fisken oven på de rå grøntsager

8
Færdig

Fordel spinatstuvningen over fisken og drys med rasp

9
Færdig

Bag fiskefadet 25 minutter midt i en 200 grader varm ovn

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Grillet japansk aubergine - yaki nasu
forrige
Opskrift: Grillet japansk aubergine – yaki nasu
Opskrift: Hurtig hjemmelavet grønlangkål
næste
Opskrift: Hurtig hjemmelavet grønlangkål
Opskrift: Grillet japansk aubergine - yaki nasu
forrige
Opskrift: Grillet japansk aubergine – yaki nasu
Opskrift: Hurtig hjemmelavet grønlangkål
næste
Opskrift: Hurtig hjemmelavet grønlangkål

Tilføj Din Kommentar