Ingredienser
-
600 g hvid fisk
-
2 spsk. olie
-
2 rødløg
-
2 fed hvidløg
-
400 g frisk spinat
-
3 dl mælk
-
3 spsk. mel
-
1.5 tsk. salt, peber
-
0.5 tsk. muskat, revet
-
2 porrer
-
2 gulerødder
-
1 æble
-
Rasp
Et par ord om vores opskrift
Et par trøstende ord til alle fiskeskeptikere: Dette hyggelige fiskefad er der ingen ben i. Og næsten heller ingen kalorier. Så køb trygt noget hvid fisk og hop ud i det…
Hvid fisk er selvfølgelig en bred betegnelse. Du kan bruge torsk, helleflynder, hellefisk, lyssej og mørksej, rødspættefileter… Ja, faktisk kunne du også sagtens lave retten med laks. Kort sagt: Bare få fat i noget fisk uden ben.
Hvis fisken er frossen, kan det anbefales, at du tør den langsomt op i køleskabet natten over.
1 time inden tilberedning hiver du fisken ud af køleskabet og giver den lidt salt. Det får fisken til at smide vand og blive fastere i kødet. Dette trick gælder med både fisk og kød.
I bunden af et ovnfast fad lægger du tyndt skårne rå grøntsager – fx porrer, gulerødder og revet æble, som skal dryppes med saften af en halv citron. Ingen fedtstof.
Herpå lægger du fisken. Så følger et lag stuvet spinat. Og til sidst et lag rasp… 25 minutter ved 200 grader midt i ovnen, så er der mad.
Som tilbehør til den hvide fisk i ovn smager velkogte ris godt. Eller en skålfuld små, fine kartofler drysset med persille. Eller friskbagte kuvertbrød.
Ingredienser
600 g hvid fisk | |
2 spsk. olie | |
2 rødløg | |
2 fed hvidløg | |
400 g frisk spinat | |
3 dl mælk | |
3 spsk. mel | |
1.5 tsk. salt, peber | |
0.5 tsk. muskat, revet | |
2 porrer | |
2 gulerødder | |
1 æble | |
Rasp |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Tag fisken ud af køleskabet 1 time inden tilberedning og drys med salt på begge sider |
2
Færdig
|
Varm olien op i en stor gryde og steg finthakkede løg og hvidløg blanke ved middellav varme - det tager ca. 10 minutter |
3
Færdig
|
Skru op for varmen, tilsæt spinaten og steg med, til spinaten er faldet sammen, og det meste væske er fordampet |
4
Færdig
|
Ryst en jævning af mælk og mel og rør i spinaten - lad koge 2-3 minutter, til stuvningen er tyk |
5
Færdig
|
Smag spinatstuvningen til med salt, peber og muskat |
6
Færdig
|
Skær porrer og gulerødder i tyndest mulige skiver, riv æblet og læg i bunden af et stort ovnfast fad |
7
Færdig
|
Læg fisken oven på de rå grøntsager |
8
Færdig
|
Fordel spinatstuvningen over fisken og drys med rasp |
9
Færdig
|
Bag fiskefadet 25 minutter midt i en 200 grader varm ovn |