Opskrift: Hvidløgsmarineret kalvecuvette på grill
- med rigelig peber

0 0
Opskrift: Hvidløgsmarineret kalvecuvette på grill

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
600 g kalvecuvette
0.5 hvidløg
1 tsk. salt
0.75 tsk. sort peber

Englemørt og saftigt kalvekød til lavpris

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Kalvecuvette er ikke sjældent på tilbud i supermarkedets køledisk til fornuftige penge: Slå endelig til! Det er en utroligt taknemmelig udskæring, som let forvandles til meget mørt og meget saftigt kød.

Cuvetten er placeret lige under culotten i oksens eller kalvens lår. Kødet regnes ikke for lige så fint som culotte – eller filet, højreb eller mørbrad for den sags skyld – og derfor vil du ofte kunne få en cuvette til en langt lavere kilopris end de andre udskæringer.

Det er et held for dig, for når du lige fjerner de hvide sener under og oven på stegen, kan du med lethed tilberede kødet til perfektion. Mørt, saftigt og fuldt af smag.

Vi fik fat i en kalvecuvette på 600 gram, som rækker til 4 personer. Farvel til sener og fedt og goddag til en helt enkel hvidløgsmarinade bestående af ½ hvidløg mortet sammen med salt og (rigelig) peber til en tyk pasta, der lige skal sidde på kødet et par timer.

I en kuglegrill placerer vi de glødende briketter i den ene halvdel, så den anden halvdel er fri til indirekte grillning. Herefter skal kalvecuvetten have 20 minutter ved indirekte varme og 5 minutter direkte over briketterne, så den får en dejlig stegeskorpe. Nu skal cuvetten lige stå og samle sig 15 minutter, før du skærer den ud.

Som tilbehør til grillet kalvecuvette kan du fx servere sesamkartofler og en sydamerikansk tomatsalsa.

Ingredienser

Antal personer:
600 g kalvecuvette
0.5 hvidløg
1 tsk. salt
0.75 tsk. sort peber
2 fra 3 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Befri kalvecuvetten for de hvide sener og det meste fedt på begge sider af stegen

2
Færdig

Skær små, ikke så dybe ridser i kødet, som hvidløgsmarinaden kan gemme sig i

3
Færdig

Pil hvidløgsfed og knus dem til mos i en morter sammen med salt og peber

4
Færdig

Smør stegen ind i hvidløgsmarinaden og lad trække mindst 2 timer

5
Færdig

Tag stegen ud af køleskabet 1 time, inden den skal grilles

6
Færdig

Steg kalvecuvetten mør 20 minutter på indirekte grill

7
Færdig

Steg kalvecuvetten sprød 5 minutter på direkte grill

8
Færdig

Lad trække 15 minutter før udskæring

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Asparges med bacon på grill
forrige
Opskrift: Asparges med bacon på grill
Opskrift: Mumselækker jordbær daiquiri
næste
Opskrift: Mumselækker strawberry daiquiri
Opskrift: Asparges med bacon på grill
forrige
Opskrift: Asparges med bacon på grill
Opskrift: Mumselækker jordbær daiquiri
næste
Opskrift: Mumselækker strawberry daiquiri

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here