Ingredienser
-
600 g kalvecuvette
-
0.5 hvidløg
-
1 tsk. salt
-
0.75 tsk. sort peber
Et par ord om vores opskrift
Kalvecuvette er ikke sjældent på tilbud i supermarkedets køledisk til fornuftige penge: Slå endelig til! Det er en utroligt taknemmelig udskæring, som let forvandles til meget mørt og meget saftigt kød.
Cuvetten er placeret lige under culotten i oksens eller kalvens lår. Kødet regnes ikke for lige så fint som culotte – eller filet, højreb eller mørbrad for den sags skyld – og derfor vil du ofte kunne få en cuvette til en langt lavere kilopris end de andre udskæringer.
Det er et held for dig, for når du lige fjerner de hvide sener under og oven på stegen, kan du med lethed tilberede kødet til perfektion. Mørt, saftigt og fuldt af smag.
Vi fik fat i en kalvecuvette på 600 gram, som rækker til 4 personer. Farvel til sener og fedt og goddag til en helt enkel hvidløgsmarinade bestående af ½ hvidløg mortet sammen med salt og (rigelig) peber til en tyk pasta, der lige skal sidde på kødet et par timer.
I en kuglegrill placerer vi de glødende briketter i den ene halvdel, så den anden halvdel er fri til indirekte grillning. Herefter skal kalvecuvetten have 20 minutter ved indirekte varme og 5 minutter direkte over briketterne, så den får en dejlig stegeskorpe. Nu skal cuvetten lige stå og samle sig 15 minutter, før du skærer den ud.
Som tilbehør til grillet kalvecuvette kan du fx servere sesamkartofler og en sydamerikansk tomatsalsa.
Ingredienser
600 g kalvecuvette | |
0.5 hvidløg | |
1 tsk. salt | |
0.75 tsk. sort peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Befri kalvecuvetten for de hvide sener og det meste fedt på begge sider af stegen |
2
Færdig
|
Skær små, ikke så dybe ridser i kødet, som hvidløgsmarinaden kan gemme sig i |
3
Færdig
|
Pil hvidløgsfed og knus dem til mos i en morter sammen med salt og peber |
4
Færdig
|
Smør stegen ind i hvidløgsmarinaden og lad trække mindst 2 timer |
5
Færdig
|
Tag stegen ud af køleskabet 1 time, inden den skal grilles |
6
Færdig
|
Steg kalvecuvetten mør 20 minutter på indirekte grill |
7
Færdig
|
Steg kalvecuvetten sprød 5 minutter på direkte grill |
8
Færdig
|
Lad trække 15 minutter før udskæring |