Opskrift: Indiske fyldte peberfrugter vegetar
med krydrede linser (daal)

0 0
Opskrift: Indiske fyldte peberfrugter vegetar

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2 stængler blegselleri
1 bdt. forårsløg
4 peberfrugter
Daal
3 spsk. olie
2 løg
2 fed hvidløg
20 g ingefær
1 tsk. spidskommen
1 tsk. korianderfrø
1 tsk. chiliflager
1 tsk. salt
200 g røde linser
5 dl vand

Velkommen på en vidunderlig vegansk rejse til Indien

Tilhører:
  • Billig mad
  • Sund mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Daal

Et par ord om vores opskrift

Del

Fyldte peberfrugter er en enormt god idé. Selve peberfrugterne bliver søde og lækre af opholdet i ovnen, og de låner noget af deres saft og sødme til det hyggelige fyld, du putter i.

Se også vores opskrift på peberfrugter fyldt med oksekød, hvidløg og rosmarin.

Fyldte peberfrugter er en kendt og elsket ret verden over. I de engelsktalende lande hedder det stuffed bell peppers. I Grækenland kalder de retten yemista/gemista, i Italien pepperoni ripieni, i Iran dolmeh felfel osv.

I denne veganske udgave af fyldte peberfrugter laver vi en indisk krydret stuvning af røde linser (daal) og supplerer op med forårsløg og blegselleri. Det er lækkert, sundt og billigt fyld, som smager af en hurtig sviptur til Indien.

Servér en solid skål salat som tilbehør til de fyldte peberfrugter. Fx en spidskålssalat med mango, æble og mynte.

Ingredienser

Antal personer:
2 stængler blegselleri
1 bdt. forårsløg
4 peberfrugter
Daal
3 spsk. olie
2 løg
2 fed hvidløg
20 g ingefær
1 tsk. spidskommen
1 tsk. korianderfrø
1 tsk. chiliflager
1 tsk. salt
200 g røde linser
5 dl vand
3 fra 4 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Varm olien op i en gryde og steg finthakket løg, hvidløg og ingefær, til løgene bliver blanke

2
Færdig

Tilsæt de knuste krydderier og steg med 1 minut

3
Færdig

Tilsæt linser og vand og småkog 10 minutter under låg

4
Færdig

Tag låget af gryden og kog videre (ca. 5 minutter), til vandet er fordampet, og linsestuvningen er tyk og mør - tag gryden af ilden

5
Færdig

Hak blegselleri og forårsløg groft og bland i linserne

6
Færdig

Skær låget af peberfrugterne og fjern kerner og indmad i både låg og peberfrugt

7
Færdig

Hvis peberfrugterne ikke kan stå oprejst af sig selv, så snit en anelse af spidsen, så den bliver flad - men ikke for meget, for så falder fyldet ud

8
Færdig

Stil peberfrugterne oprejst på et stykke bagepapir i et ovnfast fad

9
Færdig

Skovl linsestuvningen i peberfrugterne og læg låget på igen

10
Færdig

Bag 45 minutter på næstnederste rille i en 180 grader varm ovn

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Rabarbertrifli à la moderne
forrige
Opskrift: Rabarbertrifli à la moderne
Opskrift: Detox-te med gurkemeje og ingefær
næste
Opskrift: Detox-te med gurkemeje og ingefær
Opskrift: Rabarbertrifli à la moderne
forrige
Opskrift: Rabarbertrifli à la moderne
Opskrift: Detox-te med gurkemeje og ingefær
næste
Opskrift: Detox-te med gurkemeje og ingefær

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here