Ingredienser
-
2 stængler blegselleri
-
1 bdt. forårsløg
-
4 peberfrugter
-
Daal
-
3 spsk. olie
-
2 løg
-
2 fed hvidløg
-
20 g ingefær
-
1 tsk. spidskommen
-
1 tsk. korianderfrø
-
1 tsk. chiliflager
-
1 tsk. salt
-
200 g røde linser
-
5 dl vand
Et par ord om vores opskrift
Fyldte peberfrugter er en enormt god idé. Selve peberfrugterne bliver søde og lækre af opholdet i ovnen, og de låner noget af deres saft og sødme til det hyggelige fyld, du putter i.
Se også vores opskrift på peberfrugter fyldt med oksekød, hvidløg og rosmarin.
Fyldte peberfrugter er en kendt og elsket ret verden over. I de engelsktalende lande hedder det stuffed bell peppers. I Grækenland kalder de retten yemista/gemista, i Italien pepperoni ripieni, i Iran dolmeh felfel osv.
I denne veganske udgave af fyldte peberfrugter laver vi en indisk krydret stuvning af røde linser (daal) og supplerer op med forårsløg og blegselleri. Det er lækkert, sundt og billigt fyld, som smager af en hurtig sviptur til Indien.
Servér en solid skål salat som tilbehør til de fyldte peberfrugter. Fx en spidskålssalat med mango, æble og mynte.
Ingredienser
2 stængler blegselleri | |
1 bdt. forårsløg | |
4 peberfrugter | |
Daal |
|
3 spsk. olie | |
2 løg | |
2 fed hvidløg | |
20 g ingefær | |
1 tsk. spidskommen | |
1 tsk. korianderfrø | |
1 tsk. chiliflager | |
1 tsk. salt | |
200 g røde linser | |
5 dl vand |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Varm olien op i en gryde og steg finthakket løg, hvidløg og ingefær, til løgene bliver blanke |
2
Færdig
|
Tilsæt de knuste krydderier og steg med 1 minut |
3
Færdig
|
Tilsæt linser og vand og småkog 10 minutter under låg |
4
Færdig
|
Tag låget af gryden og kog videre (ca. 5 minutter), til vandet er fordampet, og linsestuvningen er tyk og mør - tag gryden af ilden |
5
Færdig
|
Hak blegselleri og forårsløg groft og bland i linserne |
6
Færdig
|
Skær låget af peberfrugterne og fjern kerner og indmad i både låg og peberfrugt |
7
Færdig
|
Hvis peberfrugterne ikke kan stå oprejst af sig selv, så snit en anelse af spidsen, så den bliver flad - men ikke for meget, for så falder fyldet ud |
8
Færdig
|
Stil peberfrugterne oprejst på et stykke bagepapir i et ovnfast fad |
9
Færdig
|
Skovl linsestuvningen i peberfrugterne og læg låget på igen |
10
Færdig
|
Bag 45 minutter på næstnederste rille i en 180 grader varm ovn |