Ingredienser
-
0.5 spidskål
-
0.5 mango
-
2 æbler
-
2 gulerødder
-
2 stængler blegselleri
-
1 bdt. mynte
-
Mangodressing
-
0.5 mango
-
1 citron, saft og skal
-
15 g ingefær, revet
-
0.25 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Dressingen til denne spidskålssalat er det helt store scoop. Den smager vildt godt, og så er den samtidig afsindigt sund. Det er altså en sjælden kombination.
Faktisk består dressingen kun af blendet mango, ingefær, citron og et nip salt, så det er ikke, fordi den er kompliceret eller svær at lave. Konsistensen bliver lidt tyk i det, så dressingen klæber perfekt til den let tørre og neutrale spidskål.
Resten af salaten – spidskål, mango, æble, gulerødder og blegselleri – er lige så velsmagende og sund som dressingen. Du får masser af vitaminer og antioxidanter (kilde), og din mave får noget at arbejde med.
Prøv at få fat i noget frisk mynte at drysse over: Myntesmagen står perfekt til mango og ingefær og giver salaten et eksotisk pift fra de varme lande. Men ellers kan du selvfølgelig altid bruge hakket bredbladet persille. Eller frisk basilikum.
Er du på slankekur, bliver du glad for vores opskrift. Der er intet fedt i – og alligevel smager salaten fantastisk.
Du kan bruge denne spidskålssalat med den mumsede mangodressing som frokostsalat, på en buffet eller som tilbehør til alt mulige andre lækkerier.
Ingredienser
0.5 spidskål | |
0.5 mango | |
2 æbler | |
2 gulerødder | |
2 stængler blegselleri | |
1 bdt. mynte | |
Mangodressing |
|
0.5 mango | |
1 citron, saft og skal | |
15 g ingefær, revet | |
0.25 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Snit spidskålen fint og skær de øvrige ingredienser i mundrette stykker |
2
Færdig
|
Blend ingredienserne til mangodressing |
3
Færdig
|
Bland spidskålssalat og dressing |
4
Færdig
|
Spidskålssalaten kan enten spises med det samme eller tåle at stå og trække i op til 1 time eller mere |