Opskrift: Ægte italiensk pizza capricciosa
med artiskokhjerter, champignon og røget skinke

0 0
Opskrift: Ægte italiensk pizza capricciosa

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Pizzadej
20 g gær
3.5 dl vand
500 g mel
2 spsk. olivenolie
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
Tomatsovs til pizza
1 ds. flået tomat
1 peberfrugt
1 løg
2 spsk. ketchup
Topping
300 g revet mozzarella
1 ds. artiskokhjerter
8 champignoner
150 g røget skinke
Frisk basilikum

Sprød pizza med artiskokhjerter og skinke - guf for livsnydere

Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

  • Pizzadej

  • Tomatsovs til pizza

  • Topping

Et par ord om vores opskrift

Del

Den 29. november 1952 skete der noget særligt i Den Evige Stad. Enea Dante Santerini opfandt en forrygende lækker pizza i sin restaurant, La Cappricciosa, på Via del Corso i Rom. Så stolt var han af sin opfindelse, at han lod den patentere.

Derfor ved vi i dag, at en ægte, italiensk pizza capricciosa skal indeholde: Tomat(sovs), artiskok, italiensk skinke, svampe og ost af typen mozzarella. Nogle vælger at supplere med oliven, andre med kogte æg, og begge dele smager fint – men en capricciosa er det ikke.

Om det i signor Santerinis patent specifikt nævnes, at pizzabunden skal være tynd og sprød, vides ikke. Men næppe, for den smagfulde fætter har sikkert bagt sine pizze i en træfyret stenovn, og så sker den slags små mirakler jo automatisk.

Men hvad med os andre, der kun råder over en almindelig elektrisk ovn? Vi gør følgende: 1) Fremstiller verdens bedste pizzadej, som kan rulles tyndt ud. 2) Anskaffer en bagesten at bage pizzaen på (samt en stor træspatel til at tranportere pizzaen ind og ud af ovnen).

Selv uden bagesten bliver pizzaen dog mere end hæderlig og ret sprød, for vi bager pizzaen lynhurtigt under grill. Næsten lige som på Via del Corso.

Ingredienser

Antal personer:
Pizzadej
20 g gær
3.5 dl vand
500 g mel
2 spsk. olivenolie
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
Tomatsovs til pizza
1 ds. flået tomat
1 peberfrugt
1 løg
2 spsk. ketchup
Topping
300 g revet mozzarella
1 ds. artiskokhjerter
8 champignoner
150 g røget skinke
Frisk basilikum
4 fra 3 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Du kan lave dejen lang tid i forvejen og opbevare den i køleskabet

2
Færdig

Opløs gæren i vandet og ælt først mel og olie, så salt og sukker i

3
Færdig

Når dejen slipper bordet, sæt den til hævning 1 time

4
Færdig

Form dejen til 4 store boller, der nu skal hæve 30 minutter

5
Færdig

Rul bollerne ud til tynde pizzabunde på et meldækket bord

6
Færdig

Læg pizzabundene på bagepapir, så er det lettere at få træspatlen ind under og transportere ind og ud ad ovnen

7
Færdig

Blend alle ingredienserne til tomatsovs

8
Færdig

Hæld tomatsovsen i en sigte og lad dryppe af i 20 minutter

9
Færdig

Smør tomatsovs på pizzabundene og fordel 2/3 af mozzarellaen over

10
Færdig

Anbring de afdryppede artiskokhjerter, tynde skiver svampe og strimler af skinke på hver sin 1/3-del af pizzaen – og drys det sidste mozzarella hen over

11
Færdig

Bag 5-6 minutter (gerne på en bagesten) midt i ovnen under grill

12
Færdig

Drys friske basilikumblade på de færdigbagte pizzaer

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Fræk frozen gin tonic
forrige
Opskrift: Fræk frozen gin tonic
Opskrift: Pasta med grønkålspesto
næste
Opskrift: Pasta med grønkålspesto
Opskrift: Fræk frozen gin tonic
forrige
Opskrift: Fræk frozen gin tonic
Opskrift: Pasta med grønkålspesto
næste
Opskrift: Pasta med grønkålspesto

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here