Opskrift: Klassisk italiensk tiramisu
med ladyfingers, amaretto og mascarponecreme

0 0
Opskrift: Klassisk italiensk tiramisu

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
3 dl stærk kaffe
1 dl mandellikør
200 g ladyfingers
3 spsk. god kakao
Mascarponecreme
4 æggeblommer
80 g sukker
500 g mascarpone
2 spsk. mørk rom
1 appelsin, den revne skal

Den perfekte blanding af kage, kaffe, spiritus og creme

Ingredienser

  • Mascarponecreme

Et par ord om vores opskrift

Del

De varmblodede italienere er mildest talt ikke enige om oprindelsen på deres elskede dessert, tiramisu. Blev kagen skabt til fyrst Cosimo III i 1700-tallet, eller blev den først opfundet af en kreativ restauratør i 1960’erne? I det mindste er alle dog enige om, at selve navnet – tiramisu – er af nyere dato.

Der er naturligvis også meget divergerende opfattelser af, hvad en klassisk tiramisu består af. I mange italienske opskrifter står der ikke et ord om alkohol. Kun Savoiardi-småkager (ladyfingers), kaffe, mascarpone-creme og kakaopulver. Hvis du foretrækker denne mere enkle version, kan du blot droppe spiritussen blandt de nævnte ingredienser.

Efter vores – og mange andre danskeres – mening skal der et ordentligt skvæt italiensk mandellikør (amaretto, fx af mærket Disaronno) i kagen. Likøren er mere sød end stærk og giver tiramisu-kagen et raffineret twist af mandler.

I forhold til det enkle, italienske udgangspunkt har vi lavet endnu 2 små ændringer. I vores optik er cremen nemlig både fed og fad og savner en anelse karakter. Derfor har vi tilføjet 2 spsk. mørk rom og skallen af en appelsin til cremen. Det er kun et beskedent indgreb, men vi vædder på, at du vil være enig i, at det er en forbedring (ellers kan du jo bare droppe appelsinskal og rom).

Hvis du kan få fat i en god kvalitet kakaopulver, fx Valrhona, må du ikke spare på det. Laget af let bitter kakao på toppen af kagen giver et perfekt modspil til de bløde ladyfingers og den hyggelige creme.

Lav din tiramisu i god tid, så kagen kan nå at sætte sig. Du kan nøjes med at gå i gang 3-4 timer inden servering, men gerne dagen inden. Kakaoen skal dog først drysses på til sidst.

Ingredienser

Antal personer:
3 dl stærk kaffe
1 dl mandellikør
200 g ladyfingers
3 spsk. god kakao
Mascarponecreme
4 æggeblommer
80 g sukker
500 g mascarpone
2 spsk. mørk rom
1 appelsin, den revne skal
5 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Bryg 3 dl stærk kaffe og lad køle lidt af

2
Færdig

Find et dybt fad frem på ca. 25 x 20 cm

3
Færdig

Pisk æggeblommer kridhvide med sukker og rør resten af ingredienserne til creme i

4
Færdig

Bland den afkølede kaffe med mandellikør

5
Færdig

Dyp halvdelen af pakken med ladyfingers én ad gangen i kaffeblandingen og læg i et tæt lag på bunden af fadet – al kaffe/likør skal bruges

6
Færdig

Fordel halvdelen af cremen over de fugtige ladyfingers

7
Færdig

Gentag processen med at lægge et lag kaffevædede ladyfingers og derpå resten af cremen

8
Færdig

Dæk fadet med film og stil i køleskabet mindst 3 timer, gerne op til et døgn

9
Færdig

Ved servering drysses med rigelig kakao

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Indisk vegetar curry - aloo gobi
forrige
Opskrift: Indisk vegetar curry – aloo gobi
Opskrift: Osso buco bourguignon
næste
Opskrift: Osso buco bourguignon
Opskrift: Indisk vegetar curry - aloo gobi
forrige
Opskrift: Indisk vegetar curry – aloo gobi
Opskrift: Osso buco bourguignon
næste
Opskrift: Osso buco bourguignon

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here