Ingredienser
-
1 kg osso buco
-
5 spsk. olie
-
3.5 dl rødvin
-
1.5 dl vand
-
2 store løg, i grove stykker
-
6 laurbærblade
-
1 spsk. salt
-
Peber
-
200 g bacon, i tern
-
2 store gulerødder, i grove stykker
-
20 skalotteløg, hele
-
4 fed hvidløg, grofthakket
-
250 g champignon, hele
-
30 g smør
-
3 spsk. mel
-
Persille til drys
Et par ord om vores opskrift
Osso buco, tykke skiver af okseskank eller kalveskank, er fantastisk kød til simreretter. Kødet skal have lang tid over ilden for at mørne, gerne 3 timer, og imens afgiver det en intens smag til retten. Kun få andre kødudskæringer når osso buco til sokkeholderne, når det gælder SMAG.
Osso buco er det italienske begreb for okse- eller kalveskank. Og de smagfulde italienere i nord tilbereder som bekendt en pragtfuld osso buco milanese med masser af tomat, gremolata og andre gode sager.
Men også de raffinerede franskmænd er dygtige til gryderetter med oksekød, der skal mørne over lang tid. Bouef bourguignon – oksekød fra Bourgogne – er en af verdens skønneste simreretter, hvor oksekød, rødvin, bacon, skalotteløg og champignoner går op i en højere enhed.
Hvorfor ikke bruge osse buco som oksekødet i en boeuf bourguignon? Italiensk på den franske måde. Det er en win win-situation, og efter 3 timer i ovnen har oksekød, vin, bacon og grøntsager hver især givet hinanden deres inderste sjæl. Resultatet er vanvittigt lækkert.
Som tilbehør til osso buco bourguignon er der ingen vej uden om en rar kartoffelmos. Og hvis det er sæson for røde rodfrugter, kan det stærkt anbefales at lave en omgang glaserede rødbeder, mens osso buco’en hygger sig i ovnen.
Ingredienser
1 kg osso buco | |
5 spsk. olie | |
3.5 dl rødvin | |
1.5 dl vand | |
2 store løg, i grove stykker | |
6 laurbærblade | |
1 spsk. salt | |
Peber | |
200 g bacon, i tern | |
2 store gulerødder, i grove stykker | |
20 skalotteløg, hele | |
4 fed hvidløg, grofthakket | |
250 g champignon, hele | |
30 g smør | |
3 spsk. mel | |
Persille til drys |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Fjern de seje sener fra osso buco-skiverne og skær kødet i små, mundrette stykker |
2
Færdig
|
Brun oksekødet grundigt på alle sider i olien på en hed pande |
3
Færdig
|
Hæld oksekødet og marvbenene over i en ovnfast gryde med rødvin, vand, løgstykker, laurbær, salt og |
4
Færdig
|
Lad simre under låg 2,5 timer i en 150 grader varm ovn |
5
Færdig
|
Steg imens baconet på panden - stil til side |
6
Færdig
|
Steg gulerødder, skalotteløg og hvidløg på panden, til det får lidt farve - stil til side |
7
Færdig
|
Steg champignonerne på panden, til de tager farve og skrumper lidt – stil til side |
8
Færdig
|
Lav en smørbolle ved at ælte smør og mel sammen |
9
Færdig
|
Når osso buco-stykkerne har fået sine 2,5 timer, rører du smørbollen ud i stegeskyen sammen med kødet og tilsætter bacon og grøntsager |
10
Færdig
|
Stil gryden tilbage i ovnen og lad simre 30 minutter under låg |
11
Færdig
|
Servér rygende varmt og drys med persille |