Ingredienser
-
3 spsk. olie
-
400 g hakket oksekød
-
2 spsk. karry
-
2 tsk. kanel
-
2 tsk. salt
-
1 spidskål
-
1 løg
-
2 fed hvidløg
-
1 dl vand
-
3 gulerødder
-
Eventuelt
-
2 tsk. gurkemeje
-
Et drys mynte eller persille
Et par ord om vores opskrift
Karrykål er lækker, sund og nem mad på under ½ time. Retten består af hakket oksekød, der ristes med krydderier og blandes med spidskål, løg og revne gulerødder. 10 minutter under låg, så er maden klar. Du kan naturligvis bruge andre slags kød og andre slags kål, hvis du synes. Servér den milde, venlige karrykål til en portion ris eller nudler.
Læs mere om karrykål med hakket oksekød efter opskriften.
Ingredienser
3 spsk. olie | |
400 g hakket oksekød | |
2 spsk. karry | |
2 tsk. kanel | |
2 tsk. salt | |
1 spidskål | |
1 løg | |
2 fed hvidløg | |
1 dl vand | |
3 gulerødder | |
Eventuelt |
|
2 tsk. gurkemeje | |
Et drys mynte eller persille |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Find en stor gryde og rist det hakkede oksekød i den varme olie |
2
Færdig
|
Tilsæt karry, kanel, salt og evt. gurkemeje, når kødet er smuldret og brunt – steg med 1 minut |
3
Færdig
|
Tilsæt fintsnittet spidskål, grofthakket løg og knust hvidløg samt vand |
4
Færdig
|
Kog 10 minutter ved middelhøj varme under låg, til kålen falder lidt sammen |
5
Færdig
|
De sidste 5 minutter skal de revne gulerødder koges med |
6
Færdig
|
Servér med et drys mynte eller persille til en omgang ris eller nudler |
Mere om karrykål med hakket oksekød
Kød, kål og karry er en genial kombination, som de fleste mennesker vil elske. I England spiser man store mængder cabbage curry og i hvidkålens hjemland, Tyskland, hedder retten naturligvis Weisskohl Curry.
Karrykål er nem, sund, hurtig og lækker mad for hele familien. Det hakkede oksekød ristes lynhurtigt af i lidt olie og blandes herefter med krydderier. Når køkkenet dufter dejligt, tilsættes fintsnittet kål, løg, hvidløg og vand. Låg på gryden. Efter 5 minutter tilsættes revne gulerødder, og 5 minutter efter er der serveret.
Som tilbehør til karrykål anbefales en portion velkogte ris eller nudler.
Et par ord om ingredienserne:
Kødet
Denne gode opskrift er med hakket oksekød, men du kan naturligvis også bruge hakket svinekød, hakket kalv/flæsk, lam, kylling eller kalkun. Vælg hjertens gerne, hvad der er på tilbud i supermarkedet.
Kålen
Vi foreslår at bruge spidskål, som er mildt i smagen og hurtigt bliver mørt. Men hvidkål, sommerkål, savoykål eller sågar grønkål er også en mulighed. De fleste andre kålsorter skal dog koge lidt længere end spidskål for at blive møre.
Krydderierne
Karry er selvskrevet i karrykål – hvis det skal være ekstra lækkert, blander du din egen karry. Du kan eventuelt gøre retten gulere (og sundere!) med et par tsk. gurkemeje. For at gøre smagen rundere og dybere, forslår vi at tilsætte kanel – kanel smager genialt sammen med karry. Alternativt kan du bruge spidskommen, korianderfrø, fennikelfrø, bukkehornsfrø, muskat … eller blot nøjes med karry!