Opskrift: Gammeldags stuvet hvidkål
med fløde, kogevand og muskat

0 0
Opskrift: Gammeldags stuvet hvidkål

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
800 g hvidkål
4 dl vand
2 tsk. salt
30 g smør
3 spsk. mel
1 dl fløde
0.5 muskatnød, revet
Peber

En lidt sundere variant af stuvet hvidkål, men stadig lækkert cremet

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Vi burde alle sammen spise meget mere hvidkål. Hvidkål er fyldt med vitaminer og fibre, det er klimavenlig kost, og det er vildt billigt, for der er mad til flere dage i sådan et kompakt hvidkålshoved.

Stuvet hvidkål er en god måde at guffe masser af kål på. Retten er så lækker og cremet, at man næsten ikke kan stoppe med at spise. Og så er det oven i købet en nem ret, som alle kan finde ud af at lave.

Der skal både smør og fløde i en rigtig omgang stuvet hvidkål. Vi erstatter dog noget af fløden med det dejlige kogevand – for smagens skyld og for at spare på kalorierne. Ønsker du en endnu sundere version, kan du nøjes med at koge kålen som anvist og jævne ’sovsen’ med en meljævning (prøv med 3 spsk. mel og 6 spsk. vand rørt sammen).

Frikadeller med stuvet hvidkål er en klassiker fra mormorkøkkenet. Her på Spicy Twist kan du vælge mellem hele 4 opskrifter på frikadeller:

I forbindelse med stuvet hvidkål stilles ofte to spørgsmål, som vi med glæde svarer på:

  1. Ja, stuvet hvidkål kan godt fryses ned. Den stuvede hvidkål bliver bedst, hvis du lægger den frosne klump i en gryde og lader den tø langsomt op i køleskabet i løbet af 1 døgn. Herefter skal du ligeledes varme den langsomt op, så den ikke brænder på.
  2. Og ja, stuvet hvidkål kan godt genopvarmes. Uanset om du har haft den stuvede hvidkål stående i køleskabet eller i fryseren, så sørg for en langsom genopvarmning. Smag retten til, da kålen kan have tabt smag. Mangler der salt? Peber? Muskat? En lille sjat vand?

Ingredienser

Antal personer:
800 g hvidkål
4 dl vand
2 tsk. salt
30 g smør
3 spsk. mel
1 dl fløde
0.5 muskatnød, revet
Peber
3 fra 8 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Snit hvidkålen i 0.5 cm smalle strimler

2
Færdig

Kog hvidkålen med vand og salt i 10-15 minutter, til kålen bliver blød og blank

3
Færdig

Vend rundt på kålen undervejs, så al kål når at komme under vand

4
Færdig

Hæld kålen i en sigte og gem kogevandet

5
Færdig

Smelt smørret i den tomme gryde og pisk melet ud i det

6
Færdig

Pisk 2 dl kogevand + fløde i lidt ad gangen, så sovsen hele tiden når at tykne

7
Færdig

Kog sovsen igennem 4-5 minutter ved lavt blus – nu tykner den mere

8
Færdig

Smag sovsen til med muskat, peber og evt. mere salt

9
Færdig

Vend kålen rundt i sovsen, varm hurtigt igennem og servér

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Nemmere og sundere pariserbøf i ovn
forrige
Opskrift: Nemmere og sundere pariserbøf i ovn
Opskrift: Smukke sønderjyske solæg
næste
Opskrift: Smukke sønderjyske solæg
Opskrift: Nemmere og sundere pariserbøf i ovn
forrige
Opskrift: Nemmere og sundere pariserbøf i ovn
Opskrift: Smukke sønderjyske solæg
næste
Opskrift: Smukke sønderjyske solæg

Tilføj Din Kommentar