Ingredienser
-
300 g nudler
-
0.5 dl olivenolie
-
2 fed hvidløg
-
25 g frisk ingefær
-
1 citrongræs
-
1 frisk chili
-
1 savoykål
-
1 bdt. forårsløg
-
4 gulerødder
-
1 lime, saften
-
0.5 dl fiskesovs
-
1 spsk. sukker
-
20 rå tigerrejer
-
4 æg
-
1 bdt. koriander
Et par ord om vores opskrift
Hvidløg, ingefær, chili og citrongræs er typiske ingredienser fra thaikøkkenet. Det samme er risnudler, tigerrejer, fiskesovs og koriander.
Ved at stege savoykål med alle disse lækkerier opnår du en eksotisk ret fuld af skønne smage og teksturer, som til forveksling minder om de spændende ting, du får serveret ved de thailandske gadekøkkener.
Den pudsigt udseende savoykål med de noprede mørkegrønne blade yderst og lysere blade inderst skal efter vores mening have noget varme, før den er sjov at spise.
De mørkegrønne blade er temmelig bitre og ret seje; de lysegrønne blade er ikke helt så bitre, men er stadig en decideret voksenspise. Nogen bruger den lyse del af savoykål til salater, men her vil vi til hver en tid foretrække fx spidskål, hvidkål eller rødkål.
Når du steger eller blancherer savoykål, bliver den blidere i smagen og mister sin seje tekstur. Og når du samtidig steger kålen med nogle smagsgivere, der giver den modspil, bliver savoykål pludselig en meget spændende grøntsag.
I denne opskrift indgår et helt savoykål – fyldt med grove fibre og A-, B- og C-vitaminer. Når du har skåret kålen i tynde strimler, ser det I første omgang ud, som om du har mad til en hel deling grovsultne soldater. Men når kålen bliver stegt, falder den sammen og mister noget af væskeindholdet, og så rækker et kålhoved ‘kun til 4 personer.
Med denne opskrift på lynstegt savoykål thaistyle kan du glæde dig til at fylde tallerkenen med sundhed, der smager forrygende godt.
NB. Du kan sagtens droppe rejerne, hvis det skal være helt vegetarisk. Eller erstatte rejerne med kylling, hvis du foretrækker fjerkræ frem for skaldyr.
Se også vores opskrift på Pad Thai, stegte nudler med tigerrejer.
Ingredienser
300 g nudler | |
0.5 dl olivenolie | |
2 fed hvidløg | |
25 g frisk ingefær | |
1 citrongræs | |
1 frisk chili | |
1 savoykål | |
1 bdt. forårsløg | |
4 gulerødder | |
1 lime, saften | |
0.5 dl fiskesovs | |
1 spsk. sukker | |
20 rå tigerrejer | |
4 æg | |
1 bdt. koriander |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog eller udblød nudlerne efter anvisningerne på pakken |
2
Færdig
|
Varm olien op ved middellav varme på en stor pande og steg finthakket hvidløg, ingefær, citrongræs og chili stille og roligt, til det er næsten gyldent |
3
Færdig
|
Imens snitter du savoykål i fine strimler, skærer forårsløgene i 2 cm skrå stykker og gulerødderne i korte, tynde stave |
4
Færdig
|
Hæld nu grøntsagerne på panden, skru op for varmen og steg under konstant omrøring, mens især kålen falder sammen - i starten er der måske ikke plads til alt på panden, men kålen skrumper en del |
5
Færdig
|
Tilsæt limesaft, fiskesovs og sukker og steg med 1 minut |
6
Færdig
|
Tilsæt tigerrejer og sørg for, at de ligger underst på panden, så de får varme og skifter farve til rød |
7
Færdig
|
Når rejerne er næsten klar, rydder du lidt plads på panden, slår æggene ud og rører sammen med alt det andet |
8
Færdig
|
Varm godt igennem, bland med de varme nudler og pynt med korianderblade (stilkene kan du stege med sammen med grøntsagerne) |