Ingredienser
-
3 marinerede sildefileter
-
2 spsk. sildelage
-
1 spsk. karry
-
1 rødløg
-
Æggesalat
-
4 æg
-
4 spsk. cremefraiche
-
2 spsk. majonæse
-
0.75 spsk. karry
-
0.5 tsk. salt
-
1 bæger karse
Et par ord om vores opskrift
Karrysild er en af favoritterne på de danske frokostborde. Vi vil have karrysild til søndagsfrokosten, til julefrokost og påskefrokost.
Helt traditionelle karrysild er marinerede sild, der skæres i mindre stykker og røres i en karrydressing med løg og æbler. Ikke et ondt ord om det; gammeldags karrysild smager vidunderligt.
Men vi vil vædde på, at du vil holde lige så meget af denne nye måde at spise karrysild på. Egentlig består disse karrysild af de samme ting, som du er vant til – kun er æblerne skiftet ud med æg, og så er der karse på toppen.
Fremgangsmåden er, at du som sædvanligt skærer de marinerede sild i pæne stykker. Sildestykkerne dypper du nu i en blanding af karry og sildelage, så de får en mere intens karrysmag.
Ovenpå de karrymarinerede sild lægger du nogle skiver rødløg, og så topper du op med en god, cremet æggesalat og et drys karse. Det smager lige så dejligt, som det ser ud.
Karrysild elsker at ende deres dage i godt selskab med kold øl og duggende glas snaps.
Ingredienser
3 marinerede sildefileter | |
2 spsk. sildelage | |
1 spsk. karry | |
1 rødløg | |
Æggesalat |
|
4 æg | |
4 spsk. cremefraiche | |
2 spsk. majonæse | |
0.75 spsk. karry | |
0.5 tsk. salt | |
1 bæger karse |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær de marinerede sild i passende stykker, rør lidt af sildelagen med karry og vend sildene heri |
2
Færdig
|
Sæt æggene over i koldt vand – giv dem 7 minutter, fra vandet koger – fisk dem op af vandet og lad hvile i 3 minutter, før du piller dem |
3
Færdig
|
Rør cremefraiche, majonæse, karry og salt sammen |
4
Færdig
|
Skær æggene i grove tern med en skarp kniv og rør i dressingen |
5
Færdig
|
Rør det meste karse i æggesalaten, men gem lidt til pynt |
6
Færdig
|
Anret sildemadderne ved at lægge de karrymarinerede sild på rugbrød, læg tynde skiver rødløg ovenpå og slut af med en god spiseskefuld æggesalat og et drys karse |