Ingredienser
-
Mørdej
-
200 g ølandshvede
-
100 g smør
-
50 g havregryn
-
2 æg
-
1 tsk. salt
-
Fyld
-
500 g kartofler
-
2 porrer
-
1 løg
-
1 fed hvidløg
-
1 bdt. persille
-
4 æg
-
150 g græsk yoghurt
-
100 g parmesan
-
1 tsk. salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Denne opskrift på kartoffel/porretærte er lidt nemmere og lidt sundere, end du nok er vant til.
Mørdejen laves af den proteinholdige ølandshvede og grovvalsede havregryn, som bindes sammen af æg og lidt mindre smør end normalt. Det giver en mørk, grov og meget velsmagende bund med masser af nyttige proteiner.
Dejen er superlet at lave. Du hælder bare alle ingredienser i en skål, nulrer det sammen med fingrene (det tager 5 minutter) og trykker herefter dejen ud i tærtefad. Ikke noget med kageruller og smøring af fade. Efter 1 time (eller mere) på køl skal tærtedejen lige bages 15 minutter, og nu er den klar til fyldet.
Fyldet laves af masser af sundt grønt – kartofler, porrer, løg, hvidløg og persille. Kartofler og porrer koges 5 minutter først, og så skal de blandes med æg, græsk yoghurt og parmesan. Ikke noget med piskefløde og andre fede mejeriprodukter.
30 minutter i ovnen, og bum, så er der dejlig tærte. Lidt nemmere, lidt sundere og meget lækrere, end du plejer. Servér gerne en italiensk tomatsalat til.
Ingredienser
Mørdej |
|
200 g ølandshvede | |
100 g smør | |
50 g havregryn | |
2 æg | |
1 tsk. salt | |
Fyld |
|
500 g kartofler | |
2 porrer | |
1 løg | |
1 fed hvidløg | |
1 bdt. persille | |
4 æg | |
150 g græsk yoghurt | |
100 g parmesan | |
1 tsk. salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Brug hænderne til at mosle ingredienserne til dejen sammen i en skål |
2
Færdig
|
Tryk dejen jævnt ud i en stor tærteform, så også siderne er dækket - stil køligt i mindst 1 time |
3
Færdig
|
Bag tærtebunden 15 minutter ved 180 grader varmluft |
4
Færdig
|
Imens laver du fyldet: |
5
Færdig
|
Skær kartofler i 1,5 cm tern og porrer i 1,5 cm tykke skiver, hæld i kogende letsaltet vand, kog 5 minutter og hæld i en sigte |
6
Færdig
|
Hak løg, hvidløg og persille fint |
7
Færdig
|
Pisk æg, yoghurt, revet parmesan og krydderier sammen |
8
Færdig
|
Rør alle grøntsager i æggemassen og fordel den over tærtebunden |
9
Færdig
|
Bag kartoffel/porretærten 30 minutter ved 180 grader varmluft |
One Comment Skjul kommentarer
dejlig tærte. Jeg brugte creme fraiche da det var det jeg havde og det smagte godt.