Ingredienser
-
80 g stenbiderrogn
-
1 tsk. citronsaft
-
0.5 tsk. salt
-
4 skiver rugbrød
-
4 nykogte kartofler
-
4 spsk. cremefraiche 38%
-
1 bdt. purløg
-
Flagesalt, peber
Et par ord om vores opskrift
Intet er mere dansk og dejligt end en rugbrødsmad med nykogte kartofler, en klat mayo og purløg. Ikke mindst om foråret, hvor de nye kartofler kan købes for menneskepenge. Undskyld, men så bliver livet på vores breddegrader altså ikke meget bedre.
Mange mener, at en kartoffelmad skal toppes med sprødstegt bacon. Og/eller ristede løg. Begge dele smager skam også fint, men de stegte smagsnoter fra gris eller løg tager nu lidt af pippet fra den fine kartoffel, synes vi.
Prøv med en klat stenbiderrogn i stedet. Sæsonen for stenbiderrogn strækker sig fra januar til maj, og de små røde fiskeæg har så mild en smag, at de kun fremhæver kartoflerne. Og omvendt.
Se også vores opskrift på stenbiderrogn med rygeostcreme.
Vi foreslår cremefraiche i stedet for mayo. Den fede, let syrlige cremefraiche gør noget godt for både kartofler og stenbiderrogn.
Servér kartoffelmadder med stenbiderrogn som forret, til påskefrokosten eller til en hvilken som helst andet frokost. Et glas kølig hvidvin eller en pilsner og en dram gør ikke oplevelsen ringere.
Ingredienser
80 g stenbiderrogn | |
1 tsk. citronsaft | |
0.5 tsk. salt | |
4 skiver rugbrød | |
4 nykogte kartofler | |
4 spsk. cremefraiche 38% | |
1 bdt. purløg | |
Flagesalt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør stenbiderrognen med citronsaft og salt |
2
Færdig
|
Anbring de friske skiver rugbrød på et pænt fad |
3
Færdig
|
Læg de skiveskårne kartofler på brødet |
4
Færdig
|
Fordel 1 spsk. cremefraiche over kartoflerne |
5
Færdig
|
Fordel stenbiderrogn over madderne |
6
Færdig
|
Drys med fintklippet purløg, flagesalt og peber |