Opskrift: Kartoffelmad med stenbiderrogn
- cremefraiche og purløg

0 0
Opskrift: Kartoffelmad med stenbiderrogn

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
80 g stenbiderrogn
1 tsk. citronsaft
0.5 tsk. salt
4 skiver rugbrød
4 nykogte kartofler
4 spsk. cremefraiche 38%
1 bdt. purløg
Flagesalt, peber

Smagen af det tidlige forår i Danmark

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Intet er mere dansk og dejligt end en rugbrødsmad med nykogte kartofler, en klat mayo og purløg. Ikke mindst om foråret, hvor de nye kartofler kan købes for menneskepenge. Undskyld, men så bliver livet på vores breddegrader altså ikke meget bedre.

Mange mener, at en kartoffelmad skal toppes med sprødstegt bacon. Og/eller ristede løg. Begge dele smager skam også fint, men de stegte smagsnoter fra gris eller løg tager nu lidt af pippet fra den fine kartoffel, synes vi.

Prøv med en klat stenbiderrogn i stedet. Sæsonen for stenbiderrogn strækker sig fra januar til maj, og de små røde fiskeæg har så mild en smag, at de kun fremhæver kartoflerne. Og omvendt.

Se også vores opskrift på stenbiderrogn med rygeostcreme.

Vi foreslår cremefraiche i stedet for mayo. Den fede, let syrlige cremefraiche gør noget godt for både kartofler og stenbiderrogn.

Servér kartoffelmadder med stenbiderrogn som forret, til påskefrokosten eller til en hvilken som helst andet frokost. Et glas kølig hvidvin eller en pilsner og en dram gør ikke oplevelsen ringere.

Ingredienser

Antal personer:
80 g stenbiderrogn
1 tsk. citronsaft
0.5 tsk. salt
4 skiver rugbrød
4 nykogte kartofler
4 spsk. cremefraiche 38%
1 bdt. purløg
Flagesalt, peber
3 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Rør stenbiderrognen med citronsaft og salt

2
Færdig

Anbring de friske skiver rugbrød på et pænt fad

3
Færdig

Læg de skiveskårne kartofler på brødet

4
Færdig

Fordel 1 spsk. cremefraiche over kartoflerne

5
Færdig

Fordel stenbiderrogn over madderne

6
Færdig

Drys med fintklippet purløg, flagesalt og peber

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Skønne, sunde ingefærkugler
forrige
Opskrift: Skønne, sunde ingefærkugler
Opskrifter: Sprængt kylling med peberrodssovs
næste
Opskrift: Sprængt kylling med peberrodssovs
Opskrift: Skønne, sunde ingefærkugler
forrige
Opskrift: Skønne, sunde ingefærkugler
Opskrifter: Sprængt kylling med peberrodssovs
næste
Opskrift: Sprængt kylling med peberrodssovs

Tilføj Din Kommentar