Ingredienser
-
12 stk. gourmetknækbrød (eller blinis)
-
4 spsk. rygeost
-
2 spsk. yoghurt
-
2 spsk. olie
-
0.5 tsk. salt
-
Peber
-
0.3 agurk, i fine tern
-
2 skalotteløg, finthakket
-
0.5 bdt. kørvel
-
200 g stenbiderrogn
-
2 tsk. citronsaft
-
0.5 tsk. salt
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Sæsonen for stenbiderrogn strækker sig fra januar til maj, så den delikate spise er en rigtig forårsbebuder.
Sædvanligvis serveres stenbiderrogn på blinis eller ristet toastbrød, men hvorfor ikke prøve med gourmetknækbrød i stedet? Du kan købe det i supermarkeder og delikatessebutikker – eller let bage det selv: hjemmebagt knækbrød.
Den milde rygeostcreme understøtter den fine smag af stenbiderrogn, især fordi vi bruger skalotteløg i stedet for de mere brutale rødløg.
Ingredienser
12 stk. gourmetknækbrød (eller blinis) | |
4 spsk. rygeost | |
2 spsk. yoghurt | |
2 spsk. olie | |
0.5 tsk. salt | |
Peber | |
0.3 agurk, i fine tern | |
2 skalotteløg, finthakket | |
0.5 bdt. kørvel | |
200 g stenbiderrogn | |
2 tsk. citronsaft | |
0.5 tsk. salt | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Anret knækbrød (eller blinis) på et flot fad |
2
Færdig
|
Rør rygeost, yoghurt og krydderier sammen, bland med agurk og løg - og læg cremen på knækbrødene |
3
Færdig
|
Læg et lag kørvel ovenpå |
4
Færdig
|
Rør stenbiderrogn med citron og salt - og læg oven på kørvlen |
5
Færdig
|
Kværn peber over madderne og servér |