Ingredienser
-
1 stjerneanis
-
1 tsk. sichuanpeber
-
1 tsk. fennikelfrø
-
1 tsk. nelliker
-
1 tsk. kanel
-
1 tsk. salt
-
500 g lammemørbrad
-
0.5 dl olie
-
Salat
-
400 g risnudler
-
1 stor rød chili (ikke for stærk)
-
1 glaskål
-
1 agurk
-
2 gulerødder
-
2 stængler blegselleri
-
Dressing
-
0.5 dl soya
-
2 spsk. honning
-
2 spsk. riseddike
-
20 g ingefær, revet
Et par ord om vores opskrift
Billedet snyder lidt: Både nudlerne og de sprøde, rå grøntsager er sovset godt ind i en skøn dressing med bl.a. soya, honning og ingefær. Der er masser af smag i retten!
Lammemørbrad er en af de nemmeste udskæringer, du kan ønske dig. De små, aflange stykker kød skal ikke afpudses lige som fx oksemørbrad og svinemørbrad: Det skal bare steges i alt 6 minutter ved høj varme, have lov at hvile i 10 minutter, og så er der serveret. Senerne og fedtet på kødet er pist væk. Kan det være lettere?
Samtidig er lammemørbraden så mild i smagen, at man næsten ikke fornemmer, at der er tale om kød fra et uldet lam. Selv personer, der normalt ikke spiser lam, kan være med her.
Vi foreslår at vende lammemørbraderne i den berømte, kinesiske five spice-krydderblanding. Du kan købe blandingen færdig, men det er lige så let at lave den selv: Du knuser bare de 5 krydderier + salt til fint pulver i morteren, så er du godt på vej til Kina.
Sichuanpeber KAN erstattes med sort peber eller chiliflager, men det er ikke helt det samme. Sichuanpeber har en helt særlig, let syrlig smag og giver en pudsig prikken på tungen. Prøv at skaffe det!
Se også vores opskrifter på kinesiske teæg og dybstegt svinekød i five spice.
Du kan servere de stegte lammemørbrader med alt muligt tilbehør. Men hvorfor ikke blive i Kina og lægge det krydrede, tyndt skårne kød på toppen af skøn salat med risnudler og sprøde, rå grøntsager vendt i en hyggelig ingefærdressing?
Ingredienser
1 stjerneanis | |
1 tsk. sichuanpeber | |
1 tsk. fennikelfrø | |
1 tsk. nelliker | |
1 tsk. kanel | |
1 tsk. salt | |
500 g lammemørbrad | |
0.5 dl olie | |
Salat |
|
400 g risnudler | |
1 stor rød chili (ikke for stærk) | |
1 glaskål | |
1 agurk | |
2 gulerødder | |
2 stængler blegselleri | |
Dressing |
|
0.5 dl soya | |
2 spsk. honning | |
2 spsk. riseddike | |
20 g ingefær, revet |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Knus krydderierne til pulver |
2
Færdig
|
Tag lammemørbraderne ud af køleskabet 1 time før tilberedning, bred dem ud på en tallerken og vend i five spice-blandingen |
3
Færdig
|
Efter mindst 1 times marinering: Varm olien op på en pande ved høj varme og steg mørbraderne 3 minutter på hver side - lad hvile 10 minutter |
4
Færdig
|
Kog risnudlerne efter anvisningen på pakken og bred dem herefter ud på en pænt fad |
5
Færdig
|
Skær grøntsagerne i tynde stave og mundrette stykker |
6
Færdig
|
Pisk dressingen sammen og vend grøntsagerne heri |
7
Færdig
|
Hæld grøntsager og dressing oven på risnudlerne og slut af med lammemørbraderne, der er skåret i tynde skiver |