Ingredienser
-
8 æg
-
1 liter vand
-
0.5 dl soya
-
2 spsk. salt
-
1 spsk. sorte teblade
-
1 spsk. sichuanpeber
-
1 stjerneanis
-
1 tsk. nelliker
-
1 tsk. kanel
-
1 tsk. fennikelfrø
Et par ord om vores opskrift
I Kina, Hong Kong og på Taiwan er teæg en udbredt delikatesse, som kan købes overalt på gader og stræder og i dagligvarebutikker. Teæg spises som et lille mellemmåltid, men kan også nydes som en snack til en drink eller et glas øl.
Teæg skal marinere i 2 døgn for at opnå sit karakteristiske marmorlook. Du kan forkorte marineringstiden med 1 døgn ved at pille de hårdkogte æg, inden de lægges i marinaden, men så bliver æggene jævnt brune, ikke marmorerede.
Marinaden til teæg består af det berømte kinesiske five spice, som du kan købe færdigblandet. Men hvorfor ikke blande de 5 krydderier selv: Sichuanpeber, stjerneanis, nelliker, kanel og fennikelfrø? Mange mener, at denne krydderblanding er et forsøg på at opnå den guddommelige balance, som yin og yang repræsenterer.
Foruden de 5 krydderier skal der naturligvis sort te i marinaden samt soya og salt. Smagen er let krydret, let salt og absolut vanedannende. Her på Spicy Twist er vi så begejstrede for de smukt marmorerede kinesiske teæg, at vi planlægger en gentagelse inden længe.
Ingredienser
8 æg | |
1 liter vand | |
0.5 dl soya | |
2 spsk. salt | |
1 spsk. sorte teblade | |
1 spsk. sichuanpeber | |
1 stjerneanis | |
1 tsk. nelliker | |
1 tsk. kanel | |
1 tsk. fennikelfrø |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Sæt æggene over i koldt vand og småkog dem 8 minutter, fra vandet er kommet i kog |
2
Færdig
|
Fisk æggene op af vandet og læg på et viskestykke, så de ikke rutsjer rundt |
3
Færdig
|
Knus krydderier og teblade i en morter og hæld ned i det varme vand sammen med soya |
4
Færdig
|
Slå forsigtigt med en teske overalt på æggene, så skallen krakelerer, men bliver siddende på |
5
Færdig
|
Læg æggene tilbage i kryddervandet og småkog ved laveste blus i 20 minutter |
6
Færdig
|
Anbring æg og marinade i et sylteglas og lad marinere køligt i 2 døgn |
7
Færdig
|
Ryst glasset et par gange undervejs, så krydderierne hvirvles op fra bunden |
8
Færdig
|
Pil æggene og servér for dine måbende gæster |