Ingredienser
-
8 limeblade
-
2 dl hvid rom
-
60 g frisk ingefær
-
4 spsk. sukker
-
4 dl vand
-
1 dl limesaft
-
4 dl danskvand
-
Is
-
4 kviste mynte
Et par ord om vores opskrift
Vietnameserne er eminente til at bruge mange forskellige krydderurter i deres mad, så retterne opnår en smagsrigdom og samtidig en lethed, som nabolandene end ikke er i nærheden af.
Smagsrigdom og lethed er også nøgleordene for denne helt anderledes drink, som vi har døbt “vietnamesisk mojito” som en hyldest til det skønne, sydøstasiatiske land.
Drinken kræver lidt forberedelse. 3 dage inden servering skal du lægge nogle kaffir limeblade i blød i hvid rom. Med et fint ord hedder det at infusere rommen.
Du skal også koge en sirup af frisk ingefær, sukker og vand. Intet af det tager særlig lang tid, men det kræver selvfølgelig, at du er ude i god tid.
Belønningen er til gengæld en sprudlende tropisk drink, som du og dine imponerede gæster aldrig har smagt mage til. Rund, frisk og spændende.
Ingredienser
8 limeblade | |
2 dl hvid rom | |
60 g frisk ingefær | |
4 spsk. sukker | |
4 dl vand | |
1 dl limesaft | |
4 dl danskvand | |
Is | |
4 kviste mynte |
Sådan gør du
1
Færdig
|
3 dage inden servering hælder du limeblade og rom i en lufttæt beholder eller flaske og lægger i køleskabet |
2
Færdig
|
Nogle timer inden servering (eller dagen inden) vasker du ingefæren med skal og skærer i tynde skiver |
3
Færdig
|
Kog ingefærskiverne med vand og sukker i 20 minutter under låg, køl af og si siruppen |
4
Færdig
|
Kassér både ingefærskiver og limeblade |
5
Færdig
|
Bland alle ingredienser (minus mynte) i en kande |
6
Færdig
|
Myntekvistene fordeler du i glassene og moser let, så der frigives saft og smag |
7
Færdig
|
Fordel drinken i glassene og servér |