Opskrift: Vietnamesisk mojito

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
8 limeblade
2 dl hvid rom
60 g frisk ingefær
4 spsk. sukker
4 dl vand
1 dl limesaft
4 dl danskvand
Is
4 kviste mynte

Opskrift: Vietnamesisk mojito

med kaffir limeblade, ingefær og mynte

En sprudlende tropisk drink, du aldrig har smagt mage til

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Vietnameserne er eminente til at bruge mange forskellige krydderurter i deres mad, så retterne opnår en smagsrigdom og samtidig en lethed, som nabolandene end ikke er i nærheden af.

Smagsrigdom og lethed er også nøgleordene for denne helt anderledes drink, som vi har døbt “vietnamesisk mojito” som en hyldest til det skønne, sydøstasiatiske land.

Drinken kræver lidt forberedelse. 3 dage inden servering skal du lægge nogle kaffir limeblade i blød i hvid rom. Med et fint ord hedder det at infusere rommen.

Du skal også koge en sirup af frisk ingefær, sukker og vand. Intet af det tager særlig lang tid, men det kræver selvfølgelig, at du er ude i god tid.

Belønningen er til gengæld en sprudlende tropisk drink, som du og dine imponerede gæster aldrig har smagt mage til. Rund, frisk og spændende.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

3 dage inden servering hælder du limeblade og rom i en lufttæt beholder eller flaske og lægger i køleskabet

2
Færdig

Nogle timer inden servering (eller dagen inden) vasker du ingefæren med skal og skærer i tynde skiver

3
Færdig

Kog ingefærskiverne med vand og sukker i 20 minutter under låg, køl af og si siruppen

4
Færdig

Kassér både ingefærskiver og limeblade

5
Færdig

Bland alle ingredienser (minus mynte) i en kande

6
Færdig

Myntekvistene fordeler du i glassene og moser let, så der frigives saft og smag

7
Færdig

Fordel drinken i glassene og servér

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Kinesiske teæg - en himmelsk snack
forrige
Opskrift: Kinesiske teæg – en himmelsk snack
Opskrift: Ristet franskbrød med brunkager
næste
Opskrift: Ristet franskbrød med brunkager
Opskrift: Kinesiske teæg - en himmelsk snack
forrige
Opskrift: Kinesiske teæg – en himmelsk snack
Opskrift: Ristet franskbrød med brunkager
næste
Opskrift: Ristet franskbrød med brunkager

Tilføj Din Kommentar