Ingredienser
-
4 kalveschnitzler
-
2 æg
-
Mel
-
Rasp
-
50 g smør
-
4 spsk. olie
-
Salt, peber
-
4 citronskiver
-
8 ansjosfileter
-
4 tsk. kapers
-
4 tsk. peberrod, revet
Et par ord om vores opskrift
Du skal ikke tage til den østrigske hovedstad og spørge efter wienerschnitzel. Man vil kigge undrende på dig – og servere en paneret schnitzel. Mit Gemüse. Men uden “dreng”.
“Dreng” er vist nok en dansk opfindelse: En citronskive med ansjoser, kapers og peberrod. Og grebet af national stolthed må vi erklære, at det er “drengen”, der gør hele forskellen. Den lidt anonyme kødskive får pludselig smag og karakter.
Det klassiske tilbehør er brasekartofler, ærter og smørsovs. Vi foreslår at erstatte ærterne og smørret med gratineret spidskål. Ellers er alt, som mormor ville have gjort.
Ingredienser
4 kalveschnitzler | |
2 æg | |
Mel | |
Rasp | |
50 g smør | |
4 spsk. olie | |
Salt, peber | |
4 citronskiver | |
8 ansjosfileter | |
4 tsk. kapers | |
4 tsk. peberrod, revet |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Vend kødet i mel - dernæst i pisket æg - til sidst i rasp |
2
Færdig
|
Steg kødet i fedtstoffet ved mellemhøj varme 3-4 minutter på hver side |
3
Færdig
|
Krydr med salt og peber |
4
Færdig
|
”Dreng”: Læg ansjoserne i rundkreds på citronskiverne og øs kapers og peberrod i midten |
5
Færdig
|
Placér en ”dreng” midt på hver schnitzel og servér straks - gerne med brasekartofler og gratineret spidskål |