Opskrift: Cremet og knasende blomkålssuppe
med muskatnød og bacon

0 0
Opskrift: Cremet og knasende blomkålssuppe

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 blomkål
15 g smør
4 spsk. mel
6 dl hønsebouillon
0.25 revet muskatnød
2 stængler blegselleri
2 gulerødder
Salt, peber
1 pk. bacon
Kørvel

Er du klar over, hvor sund og velsmagende blomkål er?

Tilhører:
  • Billig mad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Hvorfor er det lige, at broccoli har vundet over blomkål i kampen om danskernes gunst? Lige som andre kåltyper er blomkål vanvittigt sundt og siges at have positiv helbredseffekt i forhold til immunforsvaret, blodkarrene, gigt, kræft og mavesår.

Hertil kommer, at den milde, kønne blomkål smager fantastisk både i rå og tilberedt tilstand. Rå blomkål er en sprød grøntsag (i modsætning til den seje broccoli) med en nøddeagtig smag, der egner sig fint i salater eller som snack med god dip til. Dampet blomkål har en onkelagtigt rar smag, som står fint til de fleste kød- og fiskeretter.

Blomkålssuppe er en disciplin helt for sig selv. De fleste sværger til en solid sjat piskefløde i suppen, men hvis du i stedet laver en opbagning med en mindre klat smør, får du en lige så cremet suppe med langt færre kalorier. Du kan selvfølgelig også spare fedtstoffet helt væk – men hvorfor gå til yderligheder?

I denne opskrift på blomkålssuppe forøger vi fiber- og vitaminindholdet med et knasende drys grøntsager og tilføjer et drys bacon for at opnå den helt rigtige umami-smag

Ingredienser

Antal personer:
1 blomkål
15 g smør
4 spsk. mel
6 dl hønsebouillon
0.25 revet muskatnød
2 stængler blegselleri
2 gulerødder
Salt, peber
1 pk. bacon
Kørvel
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Smelt smørret og pisk mel i

2
Færdig

Rør den varme bouillon i lidt ad gangen

3
Færdig

Tilføj 3/4 af blomkålen (inklusive stok), 3/4 af blegsellerien – begge dele skåret i små stykker – samt muskatnød til suppen

4
Færdig

Kog 15 minutter ved lav varme, blend suppen og smag til med salt og peber

5
Færdig

Drys med sprødstegte baconstykker samt fine tern af knasende rå blomkål, gulerødder og blegselleri

6
Færdig

Pynt af med kørvel.

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift på Italiensk tomatsovs - Sugo
forrige
Opskrift: Italiensk tomatsovs (sugo)
Opskrift på knasende sunde grønkålschips
næste
Opskrift: Knasende sunde grønkålschips
Opskrift på Italiensk tomatsovs - Sugo
forrige
Opskrift: Italiensk tomatsovs (sugo)
Opskrift på knasende sunde grønkålschips
næste
Opskrift: Knasende sunde grønkålschips

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here