Ingredienser
-
1 blomkål
-
15 g smør
-
4 spsk. mel
-
6 dl hønsebouillon
-
0.25 revet muskatnød
-
2 stængler blegselleri
-
2 gulerødder
-
Salt, peber
-
1 pk. bacon
-
Kørvel
Et par ord om vores opskrift
Hvorfor er det lige, at broccoli har vundet over blomkål i kampen om danskernes gunst? Lige som andre kåltyper er blomkål vanvittigt sundt og siges at have positiv helbredseffekt i forhold til immunforsvaret, blodkarrene, gigt, kræft og mavesår.
Hertil kommer, at den milde, kønne blomkål smager fantastisk både i rå og tilberedt tilstand. Rå blomkål er en sprød grøntsag (i modsætning til den seje broccoli) med en nøddeagtig smag, der egner sig fint i salater eller som snack med god dip til. Dampet blomkål har en onkelagtigt rar smag, som står fint til de fleste kød- og fiskeretter.
Blomkålssuppe er en disciplin helt for sig selv. De fleste sværger til en solid sjat piskefløde i suppen, men hvis du i stedet laver en opbagning med en mindre klat smør, får du en lige så cremet suppe med langt færre kalorier. Du kan selvfølgelig også spare fedtstoffet helt væk – men hvorfor gå til yderligheder?
I denne opskrift på blomkålssuppe forøger vi fiber- og vitaminindholdet med et knasende drys grøntsager og tilføjer et drys bacon for at opnå den helt rigtige umami-smag
Ingredienser
1 blomkål | |
15 g smør | |
4 spsk. mel | |
6 dl hønsebouillon | |
0.25 revet muskatnød | |
2 stængler blegselleri | |
2 gulerødder | |
Salt, peber | |
1 pk. bacon | |
Kørvel |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Smelt smørret og pisk mel i |
2
Færdig
|
Rør den varme bouillon i lidt ad gangen |
3
Færdig
|
Tilføj 3/4 af blomkålen (inklusive stok), 3/4 af blegsellerien – begge dele skåret i små stykker – samt muskatnød til suppen |
4
Færdig
|
Kog 15 minutter ved lav varme, blend suppen og smag til med salt og peber |
5
Færdig
|
Drys med sprødstegte baconstykker samt fine tern af knasende rå blomkål, gulerødder og blegselleri |
6
Færdig
|
Pynt af med kørvel. |