Opskrift: Superlette koldhævede valnøddeboller
med rugmel

0 0
Opskrift: Superlette koldhævede valnøddeboller

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
25 g gær
5.5 dl vand
500 g rugmel
150 g valnødder, grofthakkede
1 tsk. salt

10 sunde, smagfulde frokostboller

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

De letbitre, aromatiske valnødder smager fremragende i al slags brød, også i disse rugboller, der er sunde og fiberrige som godt rugbrød – og hyggelige at spise, som alle andre friskbagte boller.

Skal vi nu kalde dem valnøddeboller eller rugbrødsboller? Tja, du bestemmer. Du kan bruge dem med lige stor succes på morgenbordet og til frokost.

Hvis dine børn eller kræsne mand ikke er de store fans af rugbrød, er disse boller måske vejen frem. De er lige så gode for maven og helbredet som rugbrød (der er jo tale om rent rugmel), men krummen i bollerne er lettere, og valnødderne giver lækkerhed.

Opskriften er superlet. Den er udviklet i et primitivt udstyret sommerhus i Tyskland, hvor der hverken var røreskål, røreske, brødform eller noget som helst moderne udstyr. Så vi tog en gryde og rørte alle ingredienser sammen med en spiseske. På med låget og ind i køleskabet for at hvile natten over.

Næste dag brugte vi et par spiseskeer til at sætte den klistrede dej på en bageplade foret med bagepapir. Bollerne fik nu lov at hvile yderligere 30 minutter, før de røg 45 minutter i en 200 grader varm ovn.

Kan det være lettere?

PS. Vi kunne ikke finde frisk gær i de tyske supermarkeder. Så i stedet for 25 gram frisk gær brugte vi 10 g tørgær.

Ingredienser

Antal personer:
25 g gær
5.5 dl vand
500 g rugmel
150 g valnødder, grofthakkede
1 tsk. salt
4 fra 4 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Rør gær og vand sammen

2
Færdig

Rør de øvrige ingredienser i - dejen skal nu ligne og have konsistens som mørtel

3
Færdig

Dæk dejen til med et viskestykke og lad hvile natten over i køleskab

4
Færdig

Brug 2 spiseskeer til at sætte 10 klistrede boller på bagepapir

5
Færdig

Lad hvile 30 minutter under viskestykket

6
Færdig

Bag bollerne 45 minutter midt i en 200 grader varm ovn

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Farspandekage med timian
forrige
Opskrift: Farspandekage med timian
Opskrift: Tre vilde sild
næste
Opskrift: Tre vilde sild
Opskrift: Farspandekage med timian
forrige
Opskrift: Farspandekage med timian
Opskrift: Tre vilde sild
næste
Opskrift: Tre vilde sild

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here