Ingredienser
-
2 tykke skaftkoteletter
-
4 tykke skiver bacon
-
1 bk. markchampignon
-
1 løg, grofthakket
-
1 fed hvidløg, grofthakket
-
0.5 dl piskefløde
-
2 spsk. tørret esdragon
-
2 spsk. æble- eller esdragoneddike
-
Sennep
-
Sukker
-
Salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Koteletter i fad er en af Danmarks mest populære retter. Der findes så mange vidt forskellige opskrifter, at du kunne lave det hver dag i ugen uden at få den samme ret.
Svinekoteletter (med eller uden skaft), bacon, champignon og piskefløde går igennem de fleste opskrifter, og netop de fire ingredienser elsker alle, så det vil vi ikke ændre på.
Men i stedet for smagen af tomat har vi i vores opskrift valgt at fokusere på esdragon, som også er det vigtigste krydderi i bearnaisesovs.
Sammen med de tykke, saftige skaftkoteletter giver esdragon den klassiske middagsret et anstrøg af luksus og elegance: Den smager som noget, egnens gode kro kunne finde på at servere.
Ingredienser
2 tykke skaftkoteletter | |
4 tykke skiver bacon | |
1 bk. markchampignon | |
1 løg, grofthakket | |
1 fed hvidløg, grofthakket | |
0.5 dl piskefløde | |
2 spsk. tørret esdragon | |
2 spsk. æble- eller esdragoneddike | |
Sennep | |
Sukker | |
Salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Smør koteletterne med et tyndt lag sennep og et drys sukker, salt og peber |
2
Færdig
|
Steg koteletterne et par minutter på hver side, til de karamelliserer let |
3
Færdig
|
Steg bacon i tykke strimler, til de er gyldenbrune, men ikke tørre |
4
Færdig
|
Steg de halverede champignon med lidt salt, til de bruner og begynder at ‘svede’ |
5
Færdig
|
Steg løg og hvidløg sammen med champignonerne det sidste minut |
6
Færdig
|
Læg de stegte sager i et fad, en stegeso eller en gryde med låg |
7
Færdig
|
Hæld fløde, eddike og esdragon ved |
8
Færdig
|
Steg under låg 25 minutter i en 200 grader varm ovn |