Opskrift: Kransekagemesterens kransekage
- med 4 enkle ingredienser

0 0
Opskrift: Kransekagemesterens kransekage

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Kransekagemasse
100 g mandler
200 g sukker
3 æggehvider
500 g marcipan
Glasur til kransekage
1 æggehvide
140 g flormelis

Glæd dig til at servere perfekte hjemmelavede kransekagestykker

Ingredienser

  • Kransekagemasse

  • Glasur til kransekage

Et par ord om vores opskrift

Del

Æres den, som æres bør. Danmarks bedste kransekagemasse er selvfølgelig opfundet af Danmarks dygtigste kransekagebager, Jørgen Søgaard. Jørgen Søgaard var i sin tid indehaver af det fornemme konditori Kransekagehuset, der leverede til både kongehuset og Københavns bedre borgerskab.

Opskriften har i sin tid været bragt i dagbladet BT.

At Jørgen Søgaard kan sit kram, godtgøres også af et par af hans mere kendte elever, der kan takke deres gamle mester for meget af deres senere medgang: Mette Blomsterberg og Katrine Foged Thomsen, begge kendt fra Den Store Bagedyst. Mette Blomsterbergs egen opskrift på kransekage er også kolossalt populær.

Kransekagemesteren Jørgen Søgaards opskrift er utroligt let at gå til. Selv børn kan være med her, hvis det skal være. Og resultatet er naturligvis så godt, at du vil være stolt af at kunne servere de perfekte stykker kransekage til selv de mest kræsne gæster til nytårsaften.

Apropos nytår: Lad nu være med at servere en tør champagne til kransekagen. Det sure og det søde gør ikke noget godt for hinanden. Servér hellere nogle sødlige bobler som Moscato eller Asti Spumante. Eller prøv den fantastiske champagnecocktail Airmail.

Ud over Jørgen Søgaards lækre kransekagemasse får du opskriften på den glasur, du skal bruge til pynt. Glasuren fylder du i et kræmmerhus, som du laver af bagepapir (en såkaldt cornet). Heri klipper du et lille hul i spidsen, og så er det ellers om at lave nogle flotte, hvide guirlander på de fine kransekagestykker. Øv dig lige på et stykke papir først.

Du får 20 pæne stykker kransekage ud af denne portion.

Ingredienser

Antal personer:
Kransekagemasse
100 g mandler
200 g sukker
3 æggehvider
500 g marcipan
Glasur til kransekage
1 æggehvide
140 g flormelis
4 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Kør mandler og sukker til mel i foodprocessoren

2
Færdig

Pisk mandelmel og æggehvider sammen nogle minutter, til sukkeret er opløst

3
Færdig

Ælt marcipanen sammen med den grødagtige masse af mandelmel og æggehvider

4
Færdig

Stil kransekagemassen køligt i mindst 1 time, gerne meget længere

5
Færdig

Fugt fingrene med vand og form nogle flotte, jævne stykker kransekage af dejen - sæt direkte på en bageplade med bagepapir

6
Færdig

Bag 12-15 minutter midt i en 210 grader varm ovn, til kransekagen er let lysebrun

7
Færdig

Lad kransekagestykkerne køle af på bagepladen, før du pynter med glasur

8
Færdig

Pisk flormelis og æggehvide tykt med en elpisker

9
Færdig

Lav et kræmmerhus af bagepapir og hæld glasuren i

10
Færdig

Klip et lille hul i spidsen af kræmmerhuset og lav nogle flotte guirlander på kransekagen

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Airmail - champagnecocktail
forrige
Opskrift: Airmail – champagnecocktail
Opskrift: Grillet japansk aubergine - yaki nasu
næste
Opskrift: Grillet japansk aubergine – yaki nasu
Opskrift: Airmail - champagnecocktail
forrige
Opskrift: Airmail – champagnecocktail
Opskrift: Grillet japansk aubergine - yaki nasu
næste
Opskrift: Grillet japansk aubergine – yaki nasu

Tilføj Din Kommentar