Ingredienser
-
Kransekagemasse
-
100 g mandler
-
200 g sukker
-
3 æggehvider
-
500 g marcipan
-
Glasur til kransekage
-
1 æggehvide
-
140 g flormelis
Et par ord om vores opskrift
Æres den, som æres bør. Danmarks bedste kransekagemasse er selvfølgelig opfundet af Danmarks dygtigste kransekagebager, Jørgen Søgaard. Jørgen Søgaard var i sin tid indehaver af det fornemme konditori Kransekagehuset, der leverede til både kongehuset og Københavns bedre borgerskab.
Opskriften har i sin tid været bragt i dagbladet BT.
At Jørgen Søgaard kan sit kram, godtgøres også af et par af hans mere kendte elever, der kan takke deres gamle mester for meget af deres senere medgang: Mette Blomsterberg og Katrine Foged Thomsen, begge kendt fra Den Store Bagedyst. Mette Blomsterbergs egen opskrift på kransekage er også kolossalt populær.
Kransekagemesteren Jørgen Søgaards opskrift er utroligt let at gå til. Selv børn kan være med her, hvis det skal være. Og resultatet er naturligvis så godt, at du vil være stolt af at kunne servere de perfekte stykker kransekage til selv de mest kræsne gæster til nytårsaften.
Apropos nytår: Lad nu være med at servere en tør champagne til kransekagen. Det sure og det søde gør ikke noget godt for hinanden. Servér hellere nogle sødlige bobler som Moscato eller Asti Spumante. Eller prøv den fantastiske champagnecocktail Airmail.
Ud over Jørgen Søgaards lækre kransekagemasse får du opskriften på den glasur, du skal bruge til pynt. Glasuren fylder du i et kræmmerhus, som du laver af bagepapir (en såkaldt cornet). Heri klipper du et lille hul i spidsen, og så er det ellers om at lave nogle flotte, hvide guirlander på de fine kransekagestykker. Øv dig lige på et stykke papir først.
Du får 20 pæne stykker kransekage ud af denne portion.
Ingredienser
Kransekagemasse |
|
100 g mandler | |
200 g sukker | |
3 æggehvider | |
500 g marcipan | |
Glasur til kransekage |
|
1 æggehvide | |
140 g flormelis |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kør mandler og sukker til mel i foodprocessoren |
2
Færdig
|
Pisk mandelmel og æggehvider sammen nogle minutter, til sukkeret er opløst |
3
Færdig
|
Ælt marcipanen sammen med den grødagtige masse af mandelmel og æggehvider |
4
Færdig
|
Stil kransekagemassen køligt i mindst 1 time, gerne meget længere |
5
Færdig
|
Fugt fingrene med vand og form nogle flotte, jævne stykker kransekage af dejen - sæt direkte på en bageplade med bagepapir |
6
Færdig
|
Bag 12-15 minutter midt i en 210 grader varm ovn, til kransekagen er let lysebrun |
7
Færdig
|
Lad kransekagestykkerne køle af på bagepladen, før du pynter med glasur |
8
Færdig
|
Pisk flormelis og æggehvide tykt med en elpisker |
9
Færdig
|
Lav et kræmmerhus af bagepapir og hæld glasuren i |
10
Færdig
|
Klip et lille hul i spidsen af kræmmerhuset og lav nogle flotte guirlander på kransekagen |